0

Ш ефът на Съюза на артистите Христо Мутафчиев обикаля Лондон с чисто нов „Ролс-Ройс“. С типичното си чувство за хумор актьорът позира пред лъскавото возило, а под снимката написа: „Служебната кола за престоя ми в Лондон“ .

Спирка

Лондон бе втората спирка от турнето на Мутафчиев с моноспектакъла му „Плач на ангел“. Първата среща извън граница той направи пред публика в Бирмингам. „Посрещнаха ме пълни зали. Публиката навсякъде е от готини, интелигентни българи, които се смяха, ръкопляскаха и плакаха заедно с мен“ каза пред „Телеграф“ Христо Мутафчиев. Вечерта в Бирмингам преминала много успешно, същото каза актьорът и за Лондон, където според него организацията била на много добро ниво. Последната спирка от турнето бе в Единбург, Шотландия.

История

Моноспектакълът на Христо Мутафчиев “Плач на ангел“ е дълго планиран проект на Народния театър. Постановката е в афиша на Народния театър от януари миналата година. Самият Христо Мутафчиев казва, че няма по-актуален текст от този на „Плач на ангел“ в момента в българския театър.

Мутафчиев влиза в образа на Райчо - един човек, който излиза от затвора и попада сред нищото, където свободата е криворазбрана. Моноспектакълът по текст на Стефан Цанев се поставя на камерната сцена на Народния театър.