0

М агьосническият свят на Хари Потър ще оживее в нов телевизионен сериал с чисто нов актьорски състав.

Сериалът ще бъде базиран на книгите на писателката Джоан Роулинг и ще бъде продуциран в продължение на десетилетие, като всеки сезон ще се основава на една от седемте книги.

Книгите за Хари Потър са сред най-продаваните на всички времена, като са продадени повече от 600 милиона копия по целия свят.

„Поредицата ще включва нов актьорски състав, който да води ново поколение фенове, пълен с фантастични детайли, много обичани герои и драматични места, които феновете на Хари Потър обичат повече от двадесет и пет години“, каза Warner Bros Discovery в прессъобщение .него се казва, че всеки сезон ще бъде "автентичен спрямо оригиналните книги", като Роулинг е посочена като изпълнителен продуцент на сериала.

„Ангажиментът на Макс да запази целостта на моите книги е важен за мен и очаквам с нетърпение да бъда част от тази нова адаптация, която ще позволи степен на дълбочина и детайлност, предоставена само от дълги телевизионни сериали“, Роулинг се казва в изявление.

Роулинг се превърна в противоречива фигура през последните години заради позицията си, свързана с половата идентичност и възгледите й относно допускането на транс жени в пространства само за жени.Нейните възгледи доведоха до противоречия сред някои фенове на Хари Потър.

Някои призоваха за бойкот на наскоро пуснатата видео игра Hogwarts Legacy, когато излезе през февруари. Това е една от най-бързо продаваните видео игри за 2023 г. в Обединеното кралство и САЩ, според уебсайтовете на игралната индустрия. Базиран е на магьосническия свят на Роулинг.