0

С лед успешния старт и пълни летни театри в Русе, Плевен, Велико Търново, Добрич и Стара Загора турнето „Обич и песен“ събра на 17 юли на сцената на Летния театър "Бунарджика" любими български изпълнители, които зарадваха меломаните със своите хитове.

Празничният рожден ден на турнето бе представен от продуцента Евгени Боянов, който за първи път бе в ролята на водещ на спектакъла в града под тепетата. Концертът бе открит от Мая Нешкова с емблематичната песен „Рожден ден“, която бе посрещната от публиката с бурни аплодисменти. Тя изпя и един от новите си хитове „Обичам те“ заедно със своя съпруг – композиторът Кирил Икономов и дъщеря им Йоана.

Юбилей

След това на сцената излезе Силвия Кацарова, която тази година чества 50-годишен юбилей артистична дейност. Тя зарадва своите почитатели с две свои песни, като избра да завърши с „Топъл дъжд“ с пожелание горещите юлски жеги да бъдат по-прохладни. Веднага след нея пред зрителите се появи нейната дъщеря – Теди Кацарова, която изпълни пред пловдивчани хита си „Само аз и ти“. „Хубавата музика не се разделя на стилове, а с любовта на своите почитатели“, каза при излизане на сцената българската певица Нелина, която изпълни няколко фолклорни песни, а нейни фенове от публиката заиграха хоро около сцената. След това демонстрира името си на Жената глас с класиката „Облаче ли бяло“ и акапелно изпълнение на "Заблеяло ми агънце".

Дебют

Своя дебют в турнето направиха възпитаниците на Руми Иванова „Нова магия“, които спечелиха първа награда на 12-ия национален младежки конкурс „Петнадесет лалета“ в Хисаря. Те изпълниха акапелно златния хит на Мими Иванова „Зима“ и „Нека да е лято“ от репертоара на „Тоника“, спечелиха овациите на зрителите. След младите таланти публиката бурно аплодира естрадната звезда Мими Иванова, завършила Пловдивската музикална школа. Тя зарадва своите фенове с песни на Митко Щерев и на Развигор Попов. Тази година Мими Иванова отбелязва 55 години от началото на артистичната си дейност. На финала тя изпя заедно с публиката акапелно любимата на всички песен „Петнадесет лалета“.

Овации

Появата на братята Благовест и Светослав Аргирови бе посрещната с овации от меломаните. Любимците на публиката изпълниха вечния шлагер „И замириса на море“, както и новите хитове „Срещу вятъра“ и „Любов поне“, които изпълняват с Тони Димитрова и Христо Стоичков. Аплодисментите не спираха, а братя Аргирови предадоха специалните поздрави от футболната легенда, с когото са се срещнали на честването на юбилея от класирането на България на Световното първенство по футбол през 1994 г.

Концертът завърши с изпълнения на вечните „Диана Експрес“, които изпълниха любими на поколения българи "Влюбено сърце", „Блус за двама“ и „Наследство“ (позната като “Две праскови и две череши“). А след това заедно с тях на сцената излязоха всички изпълнители и изпяха заедно със зрителите „Малка балада за Пловдив“, написана от гениалния Митко Щерев, вдъхновен от стиховете на кубинския национален поет Николас Гилен, който е изживял своя несбъдната любов в нашия град. Обявеният за филмов композитор на хилядолетието - Митко Щерев, поради лични причини не може да пътува и участва в концертите, но по този начин зрителите имат уникалния шанс за първи път да видят и чуят гост-пианиста в групата Илия Лазаров. Млад и талантлив музикант, препоръчан от Евгени Боянов и одобрен от групата и маестро Щерев.

Цветя

Българските звезди получиха кошници с цветя и поздравителни адреси от кмета на Пловдив Костадин Димитров и заместник-кмета Пламен Панов. Музикантите и продуцентът Евгени Боянов изразиха своите сърдечни благодарности на Катрин Гутман от дирекция „Култура“ на общинската администрация, която с душа, вдъхновение и отдаденост работи за развитие на културата и за подкрепа на талантите. В публиката имаше и много млади вокалисти от пловдивските школи заедно със своите родители, които истински се забавляваха. „Моята любима песен е „И замириса на море“. От сутринта си я пея и с нетърпение очаквах изпълнението на братя Аргирови и да ги видя“, каза 8-годишната Дарина Танева. Тя и няколко момчета на нейната възраст от публиката танцуваха и пяха заедно със своите любими изпълнители. За да подкрепят приятелите си от „Нова магия“, бяха пристигнали и млади таланти от Арт Войс център. Сред тях и 12-годишната Виктория Пенева, която е носител на множество престижни награди от национални и международни конкурси.

Турнето „Обич и песен“ обединява различни стилове и жанрове в музиката и ще продължи да радва публиката във Варна на 19 август, 20-и Бургас, 21-ви Созопол, през септември на 24-ти Шумен и големия финал на 28 октомври в зала 1 на НДК София.