0

О ттук нататък Холивуд ще има Майкъл Дъглас 1 и Майкъл Дъглас 2, след като американският актьор Майкъл Кийтън обяви, че занапред ще използва истинското си име, съобщи сп. People.

В началото на своята кариера през 1978 г. Кийтън е трябвало да избере псевдоним, тъй като правилата на Гилдията на филмовите актьори в края на 70-те години не позволявали в Холивуд да има двама артисти с едно и също име. В онзи момент филмовата индустрия имала вече своя Майкъл Дъглас, както и Майк Дъглас (водещ на токшоу).

GettyImages

Тогава Кийтън избрал псевдонима си, ровейки в телефонен указател. Той обаче не е напълно сигурен дали от там е взел идеята за новото си име.

Майкъл Кийтън се завръща на големия екран във филма на Тим Бъртън „Бийтълджус” 2, който се стреми да надхвърли границата от 100 милиона долара приходи през първия си уикенд в боксофиса на САЩ. Дългоочакваното продължение може да е последният път, когато номинираният за Оскар актьор е официално посочен като Майкъл Кийтън.

GettyImages

Кийтън каза, че планира да промени официалното си актьорско име с нещо, което е по-близко до рожденото му - Майкъл Дъглас. Актьорът разкри, че занапред би искал да използва хибрид от двете имена: Майкъл Кийтън Дъглас.

Той сподели, че е искал да използва името във филма „Knox Goes Away“, в който също участва, но е забравил за него.

Киноманите ще видят името Майкъл Кийтън в надписите на „Бийтълджус” 2. Лентата на Warner Bros тръгва по кината от 6 септември. Следващите продукции с участието на актьора вече ще са с „хибрдиното име“, стига да не забрави пак да каже на продуцентите за промяната.