0

Р ежисьорът Максим Генчев продава апартамента си, за да може да снима филма за Стефан Караджа, обяви пред „Телеграф“ самият той.

„Получавам по около 50 лв. седмично и с тези темпове ще трябва 20 г. да събирам парите, затова написах във Фейсбук, че спирам дарителската кампания и помолих дарителите да ми се обадят, за да им върна сумите“, каза Генчев.

Пенсии

До момента той е събрал около 1300 лв. от 70 души. „Баби и дядовци основно ми пращат по 10-20 лв. от пенсиите си, затова търся сериозен инвеститор. Освен това имам и наследствен от родителите си апартамент в София, в който не живея. Обявил съм го за продан и с парите от него мога да финансирам филма. На класно място в кв. „Гео Милев“ е, 75 кв. м, с парко място, баровска работа“, добави актьорът. Той му е обявил цена от 400 хиляди лева и досега е имал 40 огледа. „Брокер се занимава с продажбата, само ме информира как вървят нещата. Има спорове за цената, искат да я намалят, но под 350 хиляди не може да падне“, каза Максо.

Хейтъри

Той е решен да си направи филма за Караджата, както на него би му харесвало да го види. „Вече не ме интересуват нито историци, нито хейтъри. Колегата Милен Пенев, който изигра Ботев във филма на Никола Корабов, ми казваше: „С никой не съм близък“. И аз съм така. Ще направя Караджата и неговите момчета като едни терминатори, които атакуват конаците. На неговото знаме пише „Отиваме да умрем за България“, защото знаят, че не могат да я освободят. Филмът ми за Ботев може да не е шедьовър, но е приличен и не заслужава този хейт, който ми се изля. Заради него сега на всички потенциални спонсори съм в черния списък, но аз не се отказвам“, изповяда още Максим Генчев.