0

М алкият принц ще оживее с гласа на непрежалимия Димо от P.I.F като аудиоприказка за малки и големи. Жената на Стоянов - Любомира Пиперова, разкри, че това произведение на Екзюпери им е било любимо вкъщи, а основателят на бандата Иван Велков разкри пред „Телеграф“, че са го озвучили на принципа на анимационните филми.

Музика

„Димо е направил това произведение заедно с режисьорката Мария Банова, с която са приятели от НАТФИЗ и с която преди са го играли като куклено представление. Ние с Люба го намерихме в компютъра на Димо и успяхме да го завършим благодарение на финансиране от НФК. Надградихме го, като записахме доста музика, вкарахме атмосфери, добавихме звуци. Като истинска аудиоприказка е“, сподели Иван пред „Телеграф“ и издаде, че е много интересно. „Направихме го с идеята децата да имат възможност малко да се откъснат от компютрите. То става и за големи, и за малки. Имаме идеята да направим цяла поредица от музикални приказки“, добави още Велков. Пред БНР пък Любомира разказа: „Димо дълги години пишеше музика за детски представления. Другото, което много ни е на сърце - решихме, че в този дигитален свят, в който винаги има някакво видеосъдържание, би било супер готино да се върнем към онова време, в което можеш да слушаш нещо, което е аудио, и въображението ти да работи - да не си лепнат за екрана и да гледаш онова, което вече някой е направил“.

Гости

В момента основателят на бандата подготвя заедно с колегите си голям концерт под наслов „Оставам тук“, който ще се състои на 8 април в Pirotska 5 Event Center. Мултимедията е дело на Поли Гераскова, а като гост изпълнители на сцената ще видим Ерсин от Jeremy?, Влади Михайлов и Николай Воденичаров - Никеца. „Влади и Никеца същата вечер имат спектакъл, ще играят в „Исус Христос Суперзвезда“ и веднага след това ще дойдат, за да изпълнят песните на P.I.F. Мислим да направим парчета, които не са влизали досега в репертоара ни или просто сме ги изпълнявали много рядко“, издаде още Иван. Той благодари на всички фенове, които не спират да ги подкрепят и да посещават концертите им след загубата на Димо, и споделя, че Стоянов със сигурност е щастлив, че делото му продължава. „Хората идват и се кефят. Виждам, че Димо не е забравен. Това ни беше и идеята, като решихме да продължаваме като група. Благодарим на всички, усещаме любовта им на всеки един концерт“.