0

М илиардерът Илон Мъск е зает не само с развитие на технологии, но и със шпиониране на бившите си.

RadarOnline.com разкри, че основателят на SpaceX е използвал оборудване за наблюдение, включително инфрачервени камери и дронове, за да държи под око бившата си Амбър Хърд .

Когато двойката се срещаше през 2017 г., се смята, че екипът по сигурността на Мъск е наел австралийска частна фирма за разследване, за да наблюдава движенията на актрисата, докато тя снима филма „Аквамен”. Бизнесменът и Хърд започнаха връзката си през април 2017 г., докато актрисата се развеждаше с Джони Деп. Аферата им дори послужи като доказателство, че Амбър не е била вярна на съпруга си.

Друга от целите на Мъск беше британският изследовател на пещери Върнън Ънсуърт, който стана известен, след като помогна за спасяването на 12 деца от тайландска пещера през 2018 г. Дуото беше замесено в словесна война по време на спасяването, след като Мъск предложи да построи „малка подводница с размер на дете“, за да изведе децата от пещерата, идея, която Ънсуърт напълно отказа.

По това време и без знанието на Ънсуърт, Мъск е получил "информация" за пещерния изследовател от частен детектив на име Джеймс Хауърд Хигинс, според Daily Mail. Мъск и Хърд започнаха връзката си през април 2017 г., след като звездата от Pineapple Express финализира развода си с Джони Деп месеци по-рано, докато милиардерът подаде молба за развод от актрисата Талула Райли през 2015 г.