0

Б ританският принц Хари страдал от параноя относно британската преса много преди съпругата му Меган Маркъл да се появи в живота му. Това става ясно от Валентин Лоу, кореспондент на U.K. Times.

Той твърди, че 38-годишният херцог на Съсекс е бил „обсебен от медиите“, което го е подтикнало да извърши „тестове за лоялност“ на персонала в двореца, оставяйки ги „изтощени“.

Лоу написа книга, която беше публикувана на 24 януари, озаглавена „Придворни: интриги, амбиция и силни играчи зад дома на Уиндзор“. В нея той изследва как доверените съветници на британското кралско семейство са изиграли решаваща роля за оцеляването на монархията през годините. Той включва интервюта с вътрешни лица, които споделят опита си от работа в монархията.

Един източник твърди пред Лоу, че „постоянното чувство на неудовлетвореност“ на Хари оказва влияние върху онези, които работят за кралското семейство. Според автора, най-голямото притеснение на Хари е с Royal Rota, системата, която дава на кралските кореспонденти достъп до събития в двореца. „Това беше тема, която го побъркваше години наред, докато той и Меган не се оттеглиха от кралското семейство“, пише Лоу.

Параноята на Хари обаче стигнала нови измерения, когато започнал да излиза в Маркъл. Той изпитвал силно недоверие към персонала в Бъкингамския дворец. Изтоник на Лоу твърди, че Меган е притиснала сина на Чарлз да разкрие връзката им. „Ако не направиш изявление, потвърждаващо, че съм твоята приятелка, ще скъсам с теб. Той се беше побъркал и казваше: „Тя ще ме зареже“, твърдят още източници в книгата.

Лоу твърди, че Маркъл не само е искала „публично потвърждение“, че връзката е сериозна, но е „също така убедена, че дворецът не желае да я защити от нападките на медиите“. Твърди се, че тя е казала на персонала на Хари: „Знам как работи дворецът, знам как ще се развие това. Не ви пука за мен“.