0

У спешният актьорски тандем Лилия Маравиля и Михаил Билалов влиза в ново амплоа – на преподаватели.

Двамата ще бъдат художествени ръководители на бакалавърската специалност „Актьорство на кино“ в Театрален колеж „Любен Гройс“. „Аз съм много благодарна на Мишо, защото той ми се обади да ме потърси и да ми предложи заедно да поемем тази работа, като, разбира се, той ще бъде основното лице, а аз ще бъда по-скоро негов асистент“, разказа пред „Телеграф“ Маравиля.

Срок

Срокът за подаване на документи за кандидатстване е 12 септември, съобщават от театралния колеж. Изпитите ще се проведат в три кръга в три последователни дни, като първият ще е на 15 септември. Продължителността на обучението ще бъде три години. Лилия Маравиля признава, че с Мишо Билалов искат да научат своите бъдещи студенти на тънкости на поведението пред камера, което е по-различно от това на театралната сцена. „Има много грешки в актьорската игра пред камера, които ние с опита, който имаме, можем да им помогнем да ги избягват. През цялото време ще бъдат практически упражнения“, разказа още актрисата и разкри, че по време на обучението студентите ще играят пред камера, след което заедно със своите преподаватели ще обсъждат как и какво да направят, за да подобрят знанията и поведението си.

Екип

Звездата на театър „София“ признава, че двамата с Михаил Билалов много се разбират и изповядват един вид естетика в това, което правят. „Мисля, че като екип много добре бихме работили, защото когато единия го няма, другият ще знае много добре как да продължи. Ние работим в един стил“, споделя Маравиля и признава, че колегата й има повече опит със студенти. „Мишо си има една програма, която ние ще следваме, защото той се е занимавал с това и преди, преподавал е кино актьорско майсторство, така че няма да му е за първи път. Аз мога да кажа, че покрай него мога да се понауча. На мен ми е много интересно и изключително любопитно. Давам си сметка, че ми е приятно да се занимавам с това да откривам нещата в младите хора, да ги провокирам, да ги заразявам. И Мишо ми е споделял, че и на него му е приятно да се занимава с това. Актьорската професия е сериозна - хората наистина трябва да получат подготовка – не само чисто технически, но и каляване на характер. Можем да изградим навици у тези млади хора“, казва Лилия, която досега е правила майсторски класове по актьорско майсторство, но за театър.