0

"На премиерата на "Лошо момиче" ви обещах, че ще снимам филм, в който част от действието да се развива във Варна - и ето. Да, минаха почти 4 години, но си спазих обещанието", с тези думи Мариан Вълев откри официално предпремиерата на новия си филм "Чалга".

Над 800 човека плакаха и се смяха с историята, която не оставя никого безразличен.

История

За разказването на тази история той успя да привлече цяло съзвездие български актьори. Главните роли са поверени на Елеонора Иванова - Нори и златното момиче на българската художествена гимнастика Цветелина Стоянова. Двете дами бяха във Варна, като Цвети блесна в прекрасен лилав костюм, а Нори бе придружена от половинката си, който се оказа, че също има роля във филма. Плътно до тях бе и светското перо на "Телеграф" Елизабет Методиева, която също блесна с ролята на Лизи Поп. Очевиден факт е, че трите момичета останаха приятелки и след края на снимките, защото често публикуват кадри заедно в социалните мрежи.

Палитра

"Палитра от емоции бе за мен да видя готовия вариант на филма. Благодарна и щастлива ме направиха реакциите на хората и думите, които те споделиха с мен след края на прожекцията във Варна", сподели пред "Телеграф" Цвети Стоянова. Сред гостите бе и голяма част от екипа, участвал в снимките на продукцията в морската ни столица. След края екипът над час се снима и разговаря със зрителите, а след това се поздравиха за успеха в култово заведение във Варна. Част от звездния каст, на който е заложил Вълев, са Любомир Нейков, Кръстьо Лафазанов, Виктор Калев, Димитър Рачков, Стефан Денолюбов, Николай Сотиров, Диляна Попова и Лора Караджова. Оператор на продукцията е Димитър Гочев - едно от големите имена в операторското майсторство. Музиката на филма е дело на съоснователя на ФСБ Румен Бояджиев. Самият Мариан Вълев освен режисьор е и сценарист и продуцент на филма. Лентата е първата у нас, заснета изцяло с телефон, но по най-високите стандарти на българското и световното кино. За целта екипът използва Samsung S22 Ultra. Гала премиерата в София е на 7 март. Навръх женския празник - 8 март, филмът ще бъде представен в Бургас. На 12-и екипът лети за Лондон, където същата вечер е и премиерата на "Чалга".