0

Л егендарният рок музикант Кирил Маричков ще празнува 80-годишнината си с мащабен концерт в зала 1 на НДК на 30 октомври. Заедно с него на сцената ще бъдат и колегите му от „Фондацията“.

Проект

Дони, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански ще се качат на сцената до Маричков, за да подарят един уникален музикален спектакъл на зрителите в залата. Специален гост ще е обичаният им колега и приятел Валди Тотев. Музикантите планират още много изненади, които ще зарадват не само именития рожденик, но и всички в залата в паметната вечер на 30 октомври, а какви ще бъдат те, ще стане ясно съвсем скоро. Билетите за концерта са в продажба, цената им е от 50 до 100 лв. според мястото в залата. Точно преди 5 години Кирил Маричков сподели: "Чувствам се късметлия, защото осъществих голяма част от мечтите си". По всичко личи, че концертът през октомври ще е поредна професионална сбъдната мечта за рожденика.

Книга

Припомняме ви, че емблематичният музикант „зодия Щурец“ през април миналата година пусна автобиографичната си книга - „Кирил Маричков На прага на времето“. С нея авторът емоционално и елегантно отбеляза и 55 години от основаването на легендарната българска рок група „Щурците“. Книгата представя подробно житейския и творческия път на забележителния музикант от детството му до най-силния период в историята на „Щурците“ - 80-те години на ХХ век. Не случайно групата е сред претендентите за титлата „Най-влиятелна рок група на ХХ век“, а само малка част от хитовете им са „Рок в минало време“, „Вкусът на времето“, „Конникът“, „Клетва“, „Вълшебен цвят“, „По пътя“ и много, много други. Голяма част от вечните песни на „Щурците“ ще звучат и в изпълнение на „Фондацията“ на 30 октомври в зала 1, а със сигурност и в изпълнение на публиката.