0

М ария Бакалова дресира маймуна в опит да забрави травмата от кончината на баща си. Това се случва в нова фантастика, която българската актриса ще снима заедно с асове на Холивуд. Новината бе оповестена от режисьорката Маделин Саклър („Гангстер докрай“) пред Deadline.

Отвъдно

Става ясно, че Бакалова ще участва в трагикомедия с работното заглавие O Horizon („О хоризонт“), която изцяло е идея и разработка на Саклър. Бакалова ще е в ролята на дъщеря, която много тежко приема кончината на баща си – в ролята е Дейвид Стратеърн, прочут със „Земя на номади“, „Където пеят раците“, „Лека нощ и късмет“, „Поверително от Ел Ей“, „Ултиматумът на Борн“, „Годзила“, „Линкълн“, сериалите „Милиарди“, „Черният списък“ и др. Героинята на Бакалова се отдава изцяло на работата си. Тя е учен невролог и изследва примати. Дресира маймуна на име Дори – засега не са упоменава какъв е видът на примата. Но в един момент среща млад компютърен гений, който й предлага невъзможното. Да я свърже с духа на баща й. Така младата невроложка започва да общува чрез компютъра с дигитализирания призрак на баща си. Засега само Бакалова и Стратеърн са съобщени от списъка на актьорите в този проект.

Извънземни

В същото време стана ясно, че първият филм, който Мария Бакалова продуцира заедно с Юлиан Костов - „Триумф“, режисиран от Кристина Грозева и Петър Вълчанов, най-вероятно ще влезе в програмата на фестивала в Кан. Официално потвърждение все още няма, но определено родните кинаджии бързат със завършването му точно за изява на Лазурния бряг. Разказът е как БГ военни в началото на 90-те години търсят връзки с извънземни в Царичина. Бакалова, Костов, Юлиан Вергов, Маргита Гочева, Иван Бърнев участват в проекта.