2

М ария Бакалова стана милионерка в щатски долари.

Това твърди специализираният сайт Celebrity Net Worth, който изчислява заработките на знаменитостите, предимно в англоезичния свят.

Филм

Според сайта Бакалова е заработила $1 млн., преди да получи хонорара за най-новия си филм „Пазители на галактиката 3“, за който вече направи снимките. Там тя влиза в ролята на космическо куче. Дава гласа си на героинята, но и участва в снимките, като тялото й после ще бъде заменено от анимацията на кучето. Така в същата поредица Вин Дизел играе ходещото дърво, което казва само: Груут. А Брадли Купър пък е космическият пират Рокет с вид на енот. Двамата също дават предимно гласовете си. В роли на хуманоиди са Крис Прат, Зоу Салдана, Дейв Баутиста, Силвестър Сталоун и др. Така че самото участие на Бакалова в подобна компания вече е невероятен успех.

Що се отнася до нейния пробив, то той е в продължението на историята за Борат. Там тя игра дъщерята на героя и направи силна сатирична роля. Този филм я изстреля в международна звездна орбита и вече Бакалова е смятана за една от най-перспективните млади звезди на Холивуд.

$350 000

Според друг специализиран сайт - Попюлър байо, Мария Бакалова вече искала хонорар от $350 000 за филм. Това също е изчислено преди появата й в „Пазители на галактиката“.

Проверка на „Телеграф“ пък установи, че само в Инстаграм Бакалова има над 385 хиляди последователи. В Туитър са над 28,2 хиляди, а във Фейсбук са 80 хиляди. Всяка нейна публикация в социалните мрежи й носи допълнителни приходи. Освен това Бакалова има рекламни договори със световни марки, предимно в модата и козметиката. А това са приходи, които надхвърлят далеч сумата от $1 млн. Та съвсем възможно би било Мария да е надминала и втория милион в долари. Друг е въпросът обаче какво остава за нея и какво за агентите, които я представят.

Тази година зрителите я очакват в още пет филма, за догодина се знае за още три.