0

- Мария, Емо, заедно ще водите новия сезон на „Един за друг“. Кой ви събра и как се случи това?

Емо: При мен беше любов от пръв поглед, както се казва. Много се радвам, че мога да си партнирам на екран с толкова опитна водеща като Мария. 
Мария: Благодарна съм на Емо за начина, по който ме прие, за подкрепата и толерантността му. А тази вечер за първи път и зрителите ще ни видят като телевизионен тандем в премиерния епизод на „Един за друг“.

- Лесно ли си паснахте като екранна двойка?

Мария: Да, още от първия снимачен ден. Винаги съм работила с партньор в предишни предавания и толерантността и взаимното доверие са изключително важни, за да сработи двойката. В случая и двете са налице. Но колкото и да се раздават водещите в един формат, без подкрепата на целия екип магията е трудно постижима. Затова се обръщам към тях: Колеги, благодаря за подкрепата! На всеки един от вас.
Емо: Точно този екип е движещата сила на „Един за друг“. И, разбира се, двойките, които участват. Те искрено искат да покажат любовта си. А ние имаме голямата привилегия да сме до тях по време на формата. С Мария се допълваме чудесно.

- Мария, гледали ли сте предишните сезони на предаването и с какво друго смятате да надградите освен с красотата си и великолепното си чувство за хумор?

Мария: Да надграждам с красота?! Не ми е хрумвало (смее се).
Едно от нещата, които нескромно смятам, че умея да правя добре, е да предразполагам хората около себе си да се чувстват разбрани и спокойни, което смятам за изключително важно точно в това предаване.

- Какви бяха първите съвети, които получихте от Емо Чолаков?

Мария: Посъветва ме да се обличам топло (смее се). Истината е, че не ме е съветвал. Опирам се на неговото спокойствие и опит в правилата на игрите, които понякога са доста екстремни.
Емо: Мария е водила много формати и на нея не й трябват чак толкова много съвети. Мисля, че няма по-добър избор за ководеща на „Един за друг“ от нея.
Мария: Благодаря ти, Емо! Дано си прав.

- Какво е по-различното този път от другите формати на NOVA, които сте водили?

Мария: В основата на „Един за друг“ са човешките взаимоотношения. Нищо не е по-интересно и по-сложно от тях от психологическа и социална гледна точка. Много е интересно да наблюдаваш развитието на тези 13 двойки. Как едва сега научават някакви на пръв поглед очевидни неща един за друг. Как успяват да се подкрепят въпреки грешките на другия. За пръв път могат да се видят отстрани през погледа на останалите двойки.

- Емо, по какво ще се различава този сезон на „Един за друг“ от предишните?

Емо: В новия сезон ще посрещнем три двойки с риалити опит. Първата са Петър и Галена. Той е участвал във „Фермер търси жена“, а тя се хваща на бас с приятелките си и му пише в социалните мрежи. Той отговаря чак след 6 месеца (смее се). Галена явно има търпение. Имаме и двойка, която се запознава на кастинг за риалити формат – Ивана и Ивайло. Тя е 16 години по-голяма от него и влизат в „Един за друг“, за да намерят приятели. Останалите 10 двойки са нови лица, но с много интересни истории. Имаме двойки с много добро финансово състояние. Имаме такива от малки градове. Имаме и типичните градски двойки, които всяка седмица задължително излизат на вечеря. Събрали сме страхотни, свежи и добронамерени хора.

- Кои са историите на двойките, които най-много ви впечатлиха?

Мария: Мен лично ме трогна историята на едно от младите семейства от Добрич, което от дълго време се опитва да има дете. Те влизат в „Един за друг“, за да се отърсят от проблемите си. Една от участничките има семейство в Украйна и разказът й за войната също много ме развълнува. Но ще издам твърде много, ако трябва да разкажа за всяка една от двойките, затова спирам дотук.

- Споделяте за мащаба на игрите тази година. Разкажете ни малко повече за тях.

Емо: Тази година сме подготвили нови предизвикателства пред двойките. Разбира се, запазили сме любимите изпитания на зрителите. Особено тези, на които и ние, и двойките умираме от смях. 

- Как премина снимачният процес? Какви бяха най-големите трудности?

Мария: Продължителността на заснемането на епизодите е най-голямото предизвикателство. Да запазиш енергията и ангажираността си към процеса в продължение на повече от 12 часа. Но в това и двамата имаме опит.

- Снимали сте на минусови температури... Как се справяте със студа?

Мария: Студът не ми се отразяваше кой знае колко. Просто леко неудобство, предвид катовете дрехи, с които съм облечена (смее се).
Емо: След 4 сезона на снимачната площадка човек свиква. И е подготвен за всичко. Тайната е в топлия чай (смее се).

- Как се представят участниците? Достатъчно добре ли се познават според вас и дали само любовта е достатъчна за една връзка, за да има разбирателство между партньорите?

Мария: Как се представят ще разберете и отсъдите сами, ако гледате предаването. Без да вземам страна, ще издам само, че жените се справят значително по-добре (смее се).
Емо: Жените познават по-добре мъжете си. Но това не им пречи да вкарат понякога женска логика и да очакват, че практичните им и директни мъже някак си ще успеят да я разберат. 
Мария: Съгласна съм с Емо. Това си е цяло едно допълнително предизвикателство.

- Емо, поддържате ли връзка с участници от минали сезони? Търсят ли ви за съвети, да се похвалят, да се оплачат?

Емо: В „Един за друг“ си ставаме като едно голямо семейство. Три месеца заедно изграждат приятелства и аз винаги се опитвам да поддържам контакт с участниците от миналия сезон. И като заговорихме за това. В първия премиерен епизод тази вечер ще видим Криси и Артьо и Сани и Ванката. Те ще имат задача да изпитат зайците. 

"Един за друг” стартира със 7 нови двойки и луда надпревара

- Тъй като премиерата е навръх Свети Валентин, какво ще пожелаете на читателите на „Телеграф“?

Мария: Пожелавам на читателите на „Телеграф“ да имат вяра в любовта и да я съхраняват.
Емо: И за тези, които празнуват Трифон Зарезан – наздраве!