0

Г олемият роден талант Мариус Куркински ще изиграе моноспектакъла „Нашенец“ пред сънародниците ни във Виена и Мюнхен. Това ще се случи този петък и събота - 14 и 15 юни, а билетите за събитията са почти изчерпани.

Тур

„Обичам срещите си с българи зад граница. Имат жажда и носталгия за театър“, сподели пред „Телеграф“ Мариус.

Разбира се, той ще зарадва и сънародниците си тук с летен тур с моноспектакъла. На 9 юли „Нашенец“ гостува в Летния театър на Велико Търново, на 10 юли гостува в Летния театър на Шумен, на 14 юли - Летен театър, Бургас. Обиколката на страната ще продължи и след Бургас, Мариус ще играе в Стара Загора в Летния, а на 25-и във Варна.

През август спектакълът може да бъде гледан на 14-и в Русе и на 17-и в Античния в Пловдив.

Припомняме ви, че на 1 април моноспектакълът „Нашенец“ стана носител на 21-вата награда „Комедиен хит на сезона“, която беше връчена по време на официалното закриване на Чудомировите празници 2024 в Казанлък. Той беше избран от публиката сред постановки на театрални трупи и актьори от цялата страна.

История

С моноспектакъла „Нашенец“ Мариус Куркински отбеляза през ноември миналата година цели 30 години на театралната сцена. В представлението актьорът се превъплъщава в различни герои по произведения на хумориста Димитър Чорбаджийски, известен с псевдонима си Чудомир. Припомняме ви, че на 25 март се навършиха 134 години от рождението на българския писател. На сцената Куркински пресъздава типичното за автора остроумие и виждания за живота и обществото, поднесени чрез забавни и трогателни истории. Какъв би бил този свят на трудности, главоблъсканици, амбиции и тревоги без животворния полъх на хумора.