0

П ринц Хари и Меган Маркъл бяха обявени за мошеници, след като благотворителната им фондация Archewell се оказа нередовна и е наредено да спре набирането на пари.

НЕ ОСТАНА САМ: Семейството на Даяна подкрепи нежелания Хари в Лондон (ВИДЕО)

Организацията на семейство Съсекс не е предоставила записи и не е платила определени сметка. Британското издание The Telegraph съобщи, че фондация Archewell е получила известие за просрочие и забрана да набира или харчи пари, докато не си плати таксите. Твърди се, че благотворителната организация не е подала навреме своята данъчна декларация за 2022 г. или свързаните с нея разходи.

Въпреки това The Telegraph съобщава, че документите са били подадени и чекът е изпратен, но той никога не е пристигнал. Екипът на Съсекс очевидно не е знаел, че чекът е изгубен, докато не получи известието от 3 май. Известието до фондация Archewell гласи: „Описаната по-горе организация е посочена като просрочена в Регистъра на благотворителните организации и организациите за набиране на средства поради това, че не е представила необходимите годишни отчети и/или такси за подновяване. Организация, която е посочена като „престъпник“, не е в добро състояние и ѝ е забранено да извършва действия, за които се изисква регистрация, включително набиране или изплащане на благотворителни средства“.

Известието от Министерството на правосъдието на Калифорния гласи още: „Организацията също може да бъде обект на санкции и нейната регистрация може да бъде спряна или отменена от Регистъра“.

Новината идва след като Archewell сключи договор за партньорство с Giants of Africa, което има за цел да даде възможност на младите хора в Африка да спортуват.