0

Д етето на британския принц Хари и съпругата му Меган Маркъл едва не е загинало при пожар, докато родителите му отсъствали, съобщи Page Six.

Меган Маркъл разкри в своя подкаст "Archetypes", че инцидентът се е случил през 2019 г., когато тя и принц Хари отлетяха за Африка на официално посещение.

Синът им Арчи, който тогава беше на четири месеца и половина, остана във Великобритания с прислуга.

Според Маркъл тя и съпругът ѝ са научили за пожара след концерт в Нянга, Зимбабве.

Те били уведомени, че в стаята, в която трябвало да спи Арчи, се е запалил нагревател.

Миризмата на дим е усетена от един от служителите, минаващ по коридора, поради което пожарът е потушен навреме.

Маркъл твърди, че новината е шокирала и нея, и Хари, но се е наложило да продължат посещението и да присъстват на официални събития, сякаш нищо не се е случило.

Принц Хари и Меган Маркъл имат две деца. Големият им син, Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, е роден през 2019 г.

През 2021 г., след като се отказаха от правомощията на членове на британското кралско семейство и се преместиха в САЩ, им се роди дъщеря.

По-рано беше съобщено , че през май 2022 г. неизвестни са се опитали два пъти да влязат в имението, където живеят принц Хари и Меган Маркъл с децата си.

И двете обаждания са записани от полицията като злоупотреби, имуществени престъпления и инциденти при „подозрителни обстоятелства“. Не се съобщава обаче за арести, свързани с тях.

 

Иначе бившата американска актриса стартира подкаст, в който ще разнищва клишетата за жените, а първият ѝ гост бе тенис звездата Серина Уилямс.

Дванадесетте епизода на подкаста, наречен "Архетипи" - име, което напомня за сина ѝ Арчи, но и за организация, която тя стартира заедно с мъжа си - ще бъдат "интимни и откровени" разговори между херцогинята на Съсекс и нейните гости. Това се казва в представянето на предаването в мобилното приложение Spotify.

В първия епизод тя и спортистката, които са приятелки и са от Лос Анджелис, разговарят, наред с други неща, за амбицията и за различното значение, което думата може да има, когато се отнася за жена.

"Дори не си спомням да съм усещала лично негативната конотация на думата "амбициозен", докато не започнах да излизам със съпруга си", казва Меган Маркъл, визирайки принц Хари.

"И според някои очевидно амбицията е нещо ужасно - поне за една жена", продължава тя.

В началото на август Уилямс обяви, че ще се оттегли от корта след 25 години и 23 титли от Големия шлем. Тя заяви, че иска да се "съсредоточи върху това да бъде майка" и върху "целите си в духовен план".

"Хареса ми да говоря по толкова важни теми с моята скъпа приятелка Меган, като първия ѝ гост в нейния подкаст", написа Серена към снимка, на която е позира в студиото на предаването заедно с дъщеря си и водещата.