0

В одещата Опра Уинфри и херцогинята на Съсекс Меган Маркъл са сред фаворитие за място в американския Сенат. Демократите търсят някой, клйто да замени починалата през изминалата седмица сенаторка Даян Файнстийн.

Името на Уинфри е сред спряганите за ролята, според Newsmax и The Desert Sun, но успешната телевизионна водеща, превърнала се в милиардер, издател на книги и предприемач, посочи през май, че „не обмисля мястото, ако то се освободи ”, според Los Angeles Times.

В петък беше обявено, че Файнстийн е починала на 90-годишна възраст. Оттогава всички погледи са насочени към губернатора на Демократическата партия в Калифорния Гавин Нюсъм, който ще назначи някой, който да служи за оставащите 13 месеца от мандата. Губернаторът заяви, че ще назначи чернокожа жена в Сената в случай на оттегляне или кончина на Файнстийн.

Междувременно източници казаха на The Daily Mail, че Меган Маркъл също е сред кандидатите. Тя и принц Хари живеят в Монтесито, Калифорния. „Меган определено е перспективна, в лудостта, която е политиката на САЩ в наши дни, това не е невъзможно. Случвали са се и по-луди неща“, каза основен дарител от Демократическата партия пред Daily Mail.

Името на Маркъл е било обмисляно за Сената на САЩ още преди изборите през 2020 г., когато президентът Джо Байдън избра сенатора Камала Харис за вицепрезидент.

"Меган се интересува от политика повече от всичко друго. Тя вярва, че там е силата й, но досега трябваше да се съсредоточи върху други нща", твърди източник.