1

Д изайнерката Миглена Каканашева, по-известна като Мегз, дълги години бе "трън в очите" на мнозина. В последно време тя влага енергията си в откриването на своето духовно Аз, стараейки се да промени живота си коренно.

От скандална риалити героиня до духовна личност, посветила се на вътрешната хармония - това е дългият път, който извървя Миглена Каканашева.

Ето, че сега Мегз е достигнала до нови висоти, целейки да се превърне в жена елф. Самата тя сподели в Instagram, че „там, където магия и реалност се срещат, се ражда жената елф“. Тя търси съмишленици за своето ново „приключение“, посветено на елемента Земя, което ще продължи до 16-и януари догодина.

Миглена сподели и свои снимки, на които е пременена като елф. Ето какво написа тя в социалката:

"Там, където магията и реалността се срещат е създадена Жената елф.

Елфите са вид хуманоидни, свръхестествени същества в германския фолклор. Думата "елф" идва от германските езици и означава "бяло същество". Първоначално в митологията те са раса от второстепенни богове на природата и плодородието, които са надарени с огромна красота и сила и помагат на хората. С идването на християнството обаче те са демонизирани и описани като съблазнителни, вредящи на хората и добитъка, предизвикващи кошмари и болести. Някои английски и исландски народни приказки били по-ласкателни спрямо тях, смятали ги за ангели, които не можели да избират между Луцифер и Бог. Те били най-светлите сред тъмните и най-тъмните сред светлите. Затова били изпратени на Земята, която е единственото място, където Мракът и Светлината се уравновесяват и живеят в любов заедно.

Днес това са само приказки, но в работата си с жени виждам, че тази двойственост все още се бори в много от нас. Особено сега, с развитието на саморазвитието/трансформацията и духовността. Много често си мислим, че ако контролираме мислите и емоциите си в така наречените "високи вибрации на лекотата", се превръщаме в това светло/бяло същество. Дори започваме да гледаме на тези, които не се интересуват от подобни дейности, като на "неосъзнати", "непросветлени" или дори неразбиращи живота или живеещи "неправилно".

И точно там, в тази липса на приемане и борба, започват всички проблеми на повечето жени, с които работя.

Мъдростта на приказките на елфите би могла да бъде много полезна в тези случаи. Не се борете, а балансирайте собствената си светлина и тъмнина с пълна любов и приемане. Само тогава, в собствения си мрак, бихте могли да бъдете просветлени

Сега, от 14.12 до 16.01, се намираме в най-тъмния период от годината, с най-кратките дни и най-дългите нощи. През този период елементът Земя е най-силен. Използвайте този период, за да останете близо до природата и особено до почвата, да се заземите и да помните, че най-голямата сила на Земята е нейното приемане. Всяко семенце, което поставите в нея - тя го приема в своята тъмнина и така го трансформира/развива.", пише Мегз под поста си.