1

Н ова мода е обзела родните звезди. Освен че са успешни актьори, певци и инфлуенсъри, те вече са и влогъри със стотици хиляди абонати. Сред най-гледаните в мрежата са видеата на актьорите Кирил Ефремов, Китодар Тодоров, Ваня Щерева и едната половинка от хитовия дует „Скандау“ - Тото. Клиповете им са предпочитани от аудиторията, защото в тях няма ограничено време и реклами, но същевременно има много истина и чувства в разказите на гостите.

Холивуд

В края на миналата година известната актриса и певица Ваня Щерева разкри за новата насока в кариерата си - влогърство. „Само аз май не се занимавах с това, но вече се промени. В първия епизод от поредицата ми „Наобратно“ се опитвам да обясня какво ще бъде, а от средата на видеото ще присъствате в една много лична изповед, която, струва ми се, всички ще припознаете. Това е поема, посветена на майка ми“, обяви звездата през декември в един от постовете си. Актрисата не само споделя интересни истории от живота си, но и кани най-различни гости и звезди. Един от най-заинтригуващите посетители в канала на блондинката неизменно бе българската гордост в Холивуд Мария Бакалова. Красавицата неведнъж е споделяла притеснението си по време на интервюта и че не обича да дава такива. По време на записа на Ваня двете дами са в Гърция, където Бакалова снимаше последния филм на режисьора Мартин Кембъл, а Щерева й бе на гости с дъщеря си Мила Робърт. „Не чета статии и интервюта, които съм дала. Дори съм забранила и на родителите ми да го правят. Предпочитам да живея живота, а не да говоря за него. Но нямам нищо против медиите“, сподели младата актриса пред Щерева.

Виртуално

Преди две години към влогърите се присъедини и един от най-любимите ни актьори - Кирил Ефремов. Каналът му в Youtube се казва Kiril Efremov и има 6 пъти повече абонати от колежката си Щерева. Във видеата си Кирил ни разхожда виртуално на най-различни събития, запознава ни с интересни личности и изразява своята гледна точка. Друг известен актьор и кинодеец, както нарича себе си - Китодар Тодоров, също притежава свой канал в интернет пространството. Китодар произлиза от големия дворянски род Тодорови, водещ началото си от Ратмир. Неговият канал носи името Kitodar Channel и има 12,6 хиляди последователи. В канала може да видите ревюта, забавни моменти с интересни гости като Дара, която му гостува цели 2 часа. Кито и гостите му играят компютърни игри заедно и споделят интересни моменти от битието си.

Турне

Йонислав Йотов, по-известен с псевдонима Тото, от група „СкандаУ“ преди повече от година създаде свой подкаст - „При Тото“. Рапърът бързо натрупа голяма аудитория и популярност в мрежата с интересните си гости и въпросите, които им задава. Започнал да получава и много въпроси, свързани с това дали някога ще могат да гледат интервютата на живо. Тогава влогърът се поинтересувал дали някъде по света това се случва и дали е възможно да зарадва почитателите си с нещо подобно. На 15 ноември за първи път в България Тото изкара подкаста от социалните мрежи. Той събра над 400 човека в НДК. Той изненада публиката с безспорно един от най-интересните си гости - Слави Трифонов, който рядко се изявява публично. Изпълнителят успява да предразположи гостите си и да разкрие най-щастливите и най-мрачните спомени от тях. Успява да покаже истинските им лица. Част от най-интересните личности, които са му гостували, са Димитър Бербатов, Папи Ханс, който разказа най-съкровените си спомени за баща си, Робин Кафалиев, който ни върна в детството, и още много звезди, споделили част от живота си пред рапъра. Йотов не спира дотук. Той ще зарадва през лятото и феновете си от по-далечните градове. През лятото ще направи и турне с подкаста. Феновете му ще могат да го гледат през юни в летните театри във Варна, Бургас и Пловдив.

Свобода

Един от най-популярните родни влогъри - журналистът Станислав Цанов, също гостува на Тото миналата година. Той има 460 хиляди абонати, заради които се отказва от медиите и навлиза и остава единствено в мрежата. Подкастът му носи името Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ. Всички видеа се заснемат в личното му студио, което направи сам. Журналистът представя канала си като свободно и независимо пространство. В канала си говори за теми, които са забравени или ни е страх да говорим за тях.

Риалити

Неделчо Богданов и Версислав Туджаров са едни от най-колоритните участници от хитовото предаване по NOVA “Игри на волята”. Там те създадоха приятелство помежду си и непосредствено след риалити формата решиха да създадат нещо общо, а именно подкаст под името „Надкаст“. „Туджаров е като coach и може направо да подготвя хора за влизане в предаването „Игри на волята“. Аз им казвам базови неща, но може да гледат всичко това, което им разказваме в „Надкаст“, споделя Неделчо в едно от най-гледаните предавания по NOVA “На кафе”. Освен страстта си към риалити форматите двамата споделят и преживяванията си от различни дестинации и пътувания. Относно създаването на анимационен сериал за криптовалутите и пазара влогърът уточнява подробности. „От година наблюдавам криптосвета и забелязах, че и в него има много хумор. Затова реших, че е подходящото време да направя анимационен сериал и за него. От три месеца правя сериала, а Туджаров ми помага за английската версия. Решихме този път да го стартираме едновременно и за България, и за международния YouTube канал. Забавно е и вече върви трейлърът за сериала. Безплатен е и всеки може да го гледа“, разказва повече за съвместния им проект аниматорът. „Неделчо нарисува ръчно над 10 000 картинки и му отне доста време. Мисля, че ще се хареса на много хора и ще им помогне да го разберат този свят на криповалутата“.

Клашъра на върха с 1 млн. абонати

През 2021 г. Слави Панайотов, по-известен като Слави Клашъра, стана първият влогър, чийто канал на български език има над 1 млн. абонати. Панайотов е много продуктивен и ангажира аудиторията си с любопитни факти, геймърски клипове, класации и конспиративни теории. Той има 1,28 милиона абонати, а на някои от видеоклиповете има по близо 5 милиона гледания.