0

А пелативният съд в Букурещ е приел обжалване на американско-британския инфлуенсър Андрю Тейт срещу изземане на имуществото му в рамките на дело за трафик на хора, което означава, че съдиите ще трябва да вземат решение по този въпрос отново, съобщава Ройтерс, позовавайки се на съдебна документация. 

По-рано днес представител на Тейт съобщи чрез УотсАп, че съдът е отменил решението за изземане на имуществото на Тейт, който беше арестуван в Румъния в края на 2022 г. 

Тейт беше обвинен през юни заедно с брат му Тристан и две румънски гражданки в трафик на хора, изнасилване и съставяне на престъпна група с цел сексуална експлоатация на жени - обвинения, които те отхвърлят.

През декември Букурещкият съд отхвърли обжалването на Тейт срещу изземането на имуществото му, но днес Апелативният съд прие жалбата му и нареди решението да бъде анализирано отново, отбелязва агенцията. Технически имуществото ще остане под запор, докато не излезе ново решение.

"Приветстваме днешното решение и аплодираме съдията за това, което смятаме за законово коректно и оправдано решение", заяви в съобщение Еуджен Видиняк, водещ правен съветник в екипа на Тейт.

Андрю Тейт, който е бивш професионален кикбоксьор и инфлуенсър, известен с женомразките си възгледи, и брат му Тристан бяха арестувани в края на декември 2022 г. в Букурещ по обвинения, че са подмамили седем жени да произвеждат порнографски материали, преструвайки се, че са в романтична връзка с тях. 

Братята Тейт, които имат британско и американско гражданство, бяха освободени от ареста април миналата година и бяха поставени под домашен арест, а през август мярката им за неотклонение бе смекчена на съдебен контрол.

По време на разследването прокурорите запорираха редица активи, притежавани от братята Тейт в Румъния: 15 недвижими имота и сгради в окръзите Илфов, Прахова и Брашов; 15 луксозни автомобила; 14 луксозни часовника; две златни кюлчета и медал, акции в четири компании; пари и криптовалути.