0

В ероника Стефанова е Мис България Свят от 2017 г. Дефилира като модел на някои от най-престижните ревюта по света, въпреки че вече е майка на две момиченца. Има собствен бизнес, който продължава да се разраства. Вероника е сгодена за приятеля си Филип, който преди време преживява тежък инцидент и изпада в кома за 10 дни, но за щастие успява да се възстанови напълно. Тя беше гост в нашето предаване „МачКаст“, защото ние винаги търсим спортното при гостите. А при красивата Вероника има доста такова – защо тя е фен на ЦСКА и преди години често можеше да бъде забелязана на „Армията“. Вижте интервюто с миската.

- Вероника, как прекарахте празниците?

- Със семейството си, на Бъдни вечер по традиция винаги сме у дома. На Коледа бяхме във Виена. Винаги под елхата оставяме мляко, после чакаме подаръци. На Нова Година бяхме в Белград, танци, купони, големи празненства.

- Какви подаръци получихте?

- Получих много интресен подарък от мъжа ми. Предложи ми брак на Бъдни вечер, за втори път. Историята е много интересна, преди около 2 месеца загубих годежния си пръстен, който е от преди 5 години. Аз съм много суеверна и го приех много тежко, претърсих къщата, беше голяма драма. Той реши да ме изненада с нов такъв. Преди да отидем във Виена, отворих шкафа на дъщеря ми и видях стария пръстен. И той супер разочаровано ми каза „Браво“. През цялото време се чудех, защо реагира така, а той предния ден купил новия. Така сега си имам и резервен. На първото предложение директно ми сложи пръстена и не ме попита нищо от сорта „Ще се омъжиш ли за мен“. Не искал, защото знаел, че ще му кажа не. Има голямо чувство за хумор. 

- Понеже сме спортно предаване, да те питаме директно: „Ходите ли още по мачове“?

- Това е нещо, което много ми липсва. Децата са все още малки и не са във възраст, в която мога да ги заведа на стадиона. Малката е на 2, голямата на 4 години. Ще изчакам още 1-2 години и ще отида с тях. Задължително на първия мач на новия стадион на ЦСКА ще присъстваме.

- Следите ли какво се случва с ЦСКА?

- Да, това ми е любимият отбор. Винаги следя всичко, ядосвам се, радвам се, като всички фенове. Исках да присъствам на последния мач на „Армията“, защото има много история. Знам, че има нужда да се реновира, но пък ми е мъчно за всички спомени. 

- Какви спомени имате от стадиона?

- Бягахме от училище, за да ходим на стадиона. Всеки мач се излъчва по телевизията, а баща ми гледаше всеки един двубой на живо. Единият път мама ми звъни и ме пита какво правя, а аз я лъжа, че съм в междучасие. А тя казва: „Какво междучасие, баща ти те гледа по телевизията, отивай на училище“. Редовно имаше такива скандали, просто си изключвах телефона, за да си изгледам мача и след това ми се караха. Много ми липсват тези моменти. Помня почти всеки мач, който съм гледала. Един път публиката ме обяви за талисман, защото не съм присъствала на загуба на отбора. Имала съм и интересни срещи с Левски, те не ме харесваха.

- Имала ли ли сте гадже, което не е от ЦСКА?

- Не помня, и да не е бил от ЦСКА, е станал. Мъжът ми не гледа футбол и ми беше много странно. Например, когато сме в заведение и си гледам някой мач, реагирам емоционално и на него му е много странно. 

- Вие сте от спортно семейство, спортистка сте, разкажете за децата ви?

- Голямата тренира художествена гимнастика, много й харесва. Кръвта вода не става, в нашето семейство всеки има любим спорт. Анджи я записах случайно на гимнастика, при една приятелка – Биляна. Беше на 2 годинки и 7 месеца, много малка, но от първата тренировка се влюби. На 3 годинки я пуснах на лагер. Има си среда с децата. 

Вероника Стефанов с част от екипа на "МачКаст" (вляво)

 Вероника Стефанов с част от екипа на "МачКаст" (вляво)

- Ако тръгнат да стават по-сериозни нещата как ще реагирате, там лишенията са убийствени?

- Аз съм последният човек, който ще я спре, напротив ще я подкрепям. Спорта е най-хубавото нещо, здраве, дисциплина, полезно е. Подходяща среда, не разбирам родителите, които не подтикват децата си към това. 

- През свободното си време какво правите, когато децата са на ясла и занимания?

- Като всяка една мама. Ходя до салона ми за красота, на класически балет, всяка седмица имаме по три класа. Отглеждам ги с любов и дисциплина, няма такива филми днес не ми се ходи и тн. Дисциплината е много важна за мен лично, особено за първите 7 години. С мъжът ми гледаме да не ги отпускаме и лигавим, една идея по-строго ги гледаме, за да се научат да ценят всичко. Иначе Роберто Карлош беше в публиката на едно от последните ми събития  в Дубай.

- Как успявате да смогнете на всичко?

- Аз изпитвам наслада и всичко при мен е по часове. Време за спорт, за работа, за готвене, време за децата, за къпане и т.н. В момента уча също. Първият ми бакалавър е Политически науки, след това Финанси, а сега записах магистратура Мениджмънт на търговската дейност. Много ми е интересно и ми влиза в това, което правя. 

- Казахте Политически науки, замисляли ли сте се в сферата на политиката?

- Много ми се искаше. Когато го учех отворих един сайт за обяви за работа и ми беше интересно да видя. Но за политиката някой трябва да те препоръча, не става ей така да си направиш партия например. За да си политик трябва да мислиш кое е добре за хората, не за себе си. 

- Вие сте много добра с числата, така ли да разбираме?

- Да, баща ми е бил много добър математик. За него това е гимнастика за мозъка. Винаги е държал да сме отличници в това отношение. В училище по-интересно ми беше литературата и историята. 

- Как се справяте с негативните коментари в социалните мрежи?

- На моменти е. Когато става въпрос за децата и семейството ми, е много болезнено, жегвам се. Аз тези хора не ги познавам, тяхното мнение не променя деня ми. 

- Кое е най-безумното нещо, което сте чела за себе си?

- Имам моменти, в които съм в прекрасно настроение и ги оставям да си пишат каквото искат. Единствено за семейството ми си позволявам да отвърна. Много се смях след участието си в „Черешката на тортата“. Тогава бях болна и гласът ми беше още по-писклив. Тогава много подигравки изядох по този въпрос. Като малка това ми беше комплекс, че ми е по-писклив. Но няма как да си го променя, никой не си избира гласа. Бяха писали, че мъжът ми е с изкуствен тен, което беше абсурдно, смях се с глас. 

ЕКАТЕРИНА ТОМОВА

ДИМИТЪР ПЕНЕВ