1

- Вероника, преди броени дни разкрихте, че вашият съпруг – Филип, е претърпял тежък инцидент, изпадайки в кома за 10 дни. Бихте ли разказали за случилото се?

- След погачата на нашата дъщеря се прибрахме. Филип и аз се качихме до дома ни, след което се облече отново и каза, че отива да разходи кучето ни - кане корсо, близо 80 кг. Разбрах какво се е случило много по-късно, проследявайки камерите. Те са заснели как Филип слиза и се насочва към незатворената гаражна врата, която е изключително тежка, и тъй като държи кучето, я затваря със засилка и една ръка. Шумът обаче стресира животното, което го дърпа и той пада - заспива за 12 минути. Когато се качи при мен, имаше уморен вид, попитах - какво е станало, защото жените усещаме, когато е отминало или следва нещо лошо... Спомена ми единствено, че е уморен. Имаше обяснение за това - празникът взе много от енергията ни, а и седмицата му беше натоварена. Оставих го да спи, събуди се след 30 минути. Започна да повръща, след това ту се будеше, ту заспиваше... Оказа се, че има три кръвоизлива в мозъка.

- Колко дни прекара у дома, преди да потърсите лекарска помощ, какво беше състоянието му?

- У дома изкара 16 часа, много дълъг период за такъв тип травми. Когато докторът ми съобщи състоянието му, ми каза: “Имате половин час, докато го подготвим за операция, за да разпишете документите, ако този човек е намерен на улицата и няма близки, вече ще е в операционната”. Беше чудо, че все още е жив, казаха ми, че ако не го оперират до края на деня, той няма да оцелее.

- Разказа ли ви защо е прикрил инцидента от вас?

- Филип не помнеше нищо вечерта, през цялото време не е бил съзнателен. До ден-днешен не мога да си простя, че не можах да разбера по-рано какво се случва, истински късмет е, че се случи през седмицата и го търсеха служебно, за да видя необичайно поведение в него. Той винаги става като войник, когато звънне телефонът му, а този път не реагираше на нищо. Единственото, което ми казваше, е, че иска да го оставя да поспи и ме държеше за ръката. Нямаше капка кръв или охлузване, не можех да разбера, че е паднал.

- Когато преживеете подобен ужас, следва равносметка - каква е тя?

- Това не беше битка, а война с живота и този момент преобърна съзнанието ни. Най-големите изводи, които направихме от това, е, че трябва да се научим да се наслаждаваме истински на живота, да не се ядосваме за битовизми, да ценим здравето и близките си.

- С Филип сте родители на две прекрасни момичета. Разкажете ни за тях, какви са интересите им?

- Анжела е на 3 години и 3 месеца и тренира активно гимнастика, беше на два лагера това лято, много се гордеем с нея, въпреки крехката й възраст има 4 медала и спортува с деца по-големи от нея. Много е дисциплинирана, спортът оказа голямо влияние на поведението й. Благодарни сме на всички нейни учители и треньори за възпитанието и вниманието, което отделят към нея. Анабел навърши през юли 1 годинка, сега започна да открива света, много е активна и винаги усмихната. Те са нашето щастие!

- Как споделяте времето си “по момичешки”?

- Анжи много обича да танцуваме заедно, пускаме вкъщи мюзикъл на Елза - аз танцувам класически балет и повтаря движенията ми, тя пък ми показва съчетания от гимнастиката. Бел тича около нас с проходилката, цяла програма сме. Любимата игра на Анжи е да застана на мост и тя да минава отдолу.

- Имате свой бизнес, какъв е той?

- Имам салон за красота, успях да сформирам екип от изключителни професионалисти. Всеки един от тях е специалист в своята област, постоянно обновяват знанията си с различни обучения и това остава високо оценено от нашите клиенти. Навсякъде, където участвам в чужбина, ги взимам с мен и работят наравно с едни от най-добрите специалисти в света. За първи път на модната седмица в Милано участва български екип заедно с мен, бях изключително горда. Винаги съм искала салонът да се развива и да не е просто квартален, а да е продължение на моята кариера и да използвам всички отворени врати, за да дам шанс на още българи да се докажат навън.

- Успяхте ли да си починете, или планирате пътешествие за лятото?

- Бяхме на нашето Черноморие за няколко дни, почивката ни предстои в края на месеца в Гърция. Нямам търпение да прекарам повече време със семейството ми.

- Какво ви предстои в професионален план?

- Следващия месец ми предстоят ревюта в Дубай, много съм слушала за тази дестинация, ще бъде първо посещение за мен и много се вълнувам.

- Конкурсите за красота се измениха... Вече няма известни имена, извоювали си титли, защо?

- Конкурсите станаха много масови и вниманието от тях сякаш се разпиля, вече има какви ли не конкурси с какви ли не имена…Избират се победителки на лични контакти и тези момичета нямат амбиции да развият имената си, защото получават всичко наготово. Единствените конкурси за мен, които имат национално значение и отговарят на реални критерии, са „Мис Свят България“ и „Мис Вселена България“ - на световните финали се състезават първите по красота в света.

- Позитиви или негативи ви донесе короната?

- Само позитиви ми е донесла, животът ми се промени много след спечелването на короната, благодарна съм на агенцията ми БОК „Стар моделс“ за подкрепата и за шанса, който ми дадоха. „Мис Свят“ е най-големият световен конкурс и с най-дългогодишна история. На този конкурс се състезават първите по красота във всяка държава. В чужбина ни приемат като кралици на красотата и уважението е изключително.

- За финал - коя е била най-дръзката ви мечта извън света на модата?

- В днешно време за съжаление да имаш здраво и сплотено семейство е дръзка мечта, истински диамант. Това е всичко, което винаги съм искала да имам и ще се боря винаги, за да го запазя. Семейството ми, приятелите ми и кариерата са всичко, за което съм мечтала и съм щастливка за това, че имам възможността да живея живота си точно така, както искам.