0

М ис Силикон спаси сокол. Познатата като звезда от сериала „София Ден и нощ“ Анна-Мария Чернева намерила птицата на пътя и я прибрала вкъщи. Вече няколко дни силиконката полага усилия, за да закрепи здравето на животинката. 

Месо 

Случката се разиграла преди три дни, когато Анна-Мария Чернева и половинката и пътували извън София. На един завой те видели, че на пътя лежи блъснато птиче. Когато отбили колата встрани, видели, че ставало дума за малко соколче, което било блъснато от автомобил. „Веднага се притичахме на помощ на птичето, видяхме, че е живо, но не можеше да се движи“, разказа пред „Телеграф“ брюнетката. Първата работа на красавицата била да го заведат на лекар, където му били противовъзпалителна инжекция. „В момента е вкъщи, гледам го, иска ми се да можем да го спасим, макар че лекарят каза, че има прекъснати прешлени и дори да оцелее, може да остане инвалид. Не може да си движи крилцата, нито крачетата. Храня го със сурово месо с много малки парченца с помощта на спринцовка и така му давам и вода“, сподели още Мис Силикон. 

Грижа 

В момента птичето се намира в дома на миската, която не прави планове за него, а само се надява просто то да оживее. Направила му е специален кът и не го оставя дори за минута без наблюдение, добави още тя. 

Автор: Василена Маринова