0

Б рокерка грабна титлата “Мис Варна” измежду 22 участнички.

Яна Стоянова, която участва за втора година в престижния конкурс, обра овациите на публиката и гласовете на журито, които единодушно решиха голямата корона да бъде присъдена именно на нея.

Курс

Миналата година Яна се явява и само няколко гласа не й достигат до така мечтаната победа. През 2021 хубавицата успява да стане първа подгласничка, а короната й се изплъзва под носа. Тази година амбицията и желанието за победата й помагат да стигне до първото място. „Модата ми е страст, която съм имала от малка, но не се престрашавах до преди три години, когато за първи път се записах на курс за модели“, разказа пред “Телеграф” миската. Освен че е красива, брокерката има сериозно образование и амбиции за професионално развитие. Яна е завършила хуманитарната гимназия в града, а в момента е студентка по международен бизнес, който учи в Икономическия университет, и то на английски. Завършила е обучение по интериорен дизайн и работи като организатор продажба и реклама на недвижими имоти, а мечтата й е да се развива в тази област.

Корона

„Все още е твърде рано и не мога да усетя тежестта на короната, но знам, че тя носи своите отговорности и аз съм готова да ги поема. По отношение на благотворителността миската иска социалната кауза, с която ще се занимава, да бъде в помощ на деца със здравословни проблеми. В момента на Яна и предстои да представи града си на конкурса „Мис България“.

И тази година по традиция „Мис Варна“ се превърна в зрелищен спектакъл с много музика. В журито освен организаторката Мира Матеева бяха още собственичката на „Мис България“ Ирина Папазова и най-красивата българка за 1998 г. Наталия Гуркова.