0

Н осителката на престижния приз “Мисис България Вселена” се е разминала на косъм от смъртта по време на световния форум в Корея, научи “Телеграф”.

Тя е преживяла тежък инцидент, падайки от най-високата сграда в Сеул - цели 555 метра.

“Трябваше да бъде красива фотосесия от върха. Стигнах дотам по стъклен мост, може би около 20 метра. Бях толкова уплашена, че не видях единствената дупка по пътя. Пропаднах, влязох в нея с единия крак, другият ме задържа. Посинях за минути, качиха ме на инвалидна количка и ми съобщиха, че не мога да отида в Токио. Приеха ме в болница, с дни не ставах”, коментира Стефанова пред “Телеграф”.

Помощ

Според миската първата диагноза е сгрешена.

“Самата мисъл, че това е най-високата сграда в Корея изобщо, ме плаши. Прегледаха ме. Казаха ми, че имам извити връзки на коляното. Имах натъртвания и охлузвания. Оказаха ми нужната помощ на място, пратиха ме обратно в България. Беше неприятно, върнах се, продължих възстановяването, но към днешна дата няма особено подобрение - кракът ми все още е подут и ходя трудно. Потроших се за едната снимка, чак е невярващо”, казва още тя.

На върха е трябвало да се снима с половинката си - пилот на Ферари. Двамата искали да запечатат красивия момент, Стефанови била толкова ентусиазирана, че тръгнала първа.

Сградата / Валери Стефанова на летището

 Сградата / Валери Стефанова на летището
Личен архив

“Вървях и гледах само напред. Гледката под краката ми беше смразяваща. Усещах как ще изпусна телефона. Обърнах се за миг назад, само за да проверя къде е, и това беше грешната стъпка”, допълва Валери.

Стоп

Инцидентът контрира няколко пътешествия и работни ангажименти на Мисис България.

Но това, което истински спъва, е стопроцентовата й изява на световния форум, откъдето се върна с четири награди - в категория за активност, презентация, костюм и, разбира се, визия.

Припомняме, че на подиума тя дефилира с българска носия на 100 години.