0

100 претендентки от цял свят се събират в НДК в надпревара за титлата „Мисис Вселена“. 

Участнички от цяла Европа, Азия, Южна Америка, Австралия и Нова Зеландия ще премерят красотата си в края на януари.

Конкурсът ще продължи една седмица, всеки един от дните дамите ще вземат участие в различни активности, които ще им носят точки.

Едни от най-важните кръгове преди грандиозния финал ще бъде кръглата маса, посветена на домашното насилие.

По време на форума всяка една ще трябва да изложи презентация на тема благотворителна кауза, свързана с проблема. По време на финала момичетата ще дефилират с официални тоалети, подготвени от всяка една от тях специално за събитието.

Дефилето с национален костюм и презентацията му също ще носи висок брой точки, уточниха българските организатори на събитието. 

Финал

„Ще дефилирам с носия, която е автентична и е предавана през 4 поколения в моя род от майка на дъщеря“, каза пред “Телеграф” българската участничка - Мисис България 2021 Станислава Василева.

Тя разказа още, че нейната подготовка за големия финал в най-престижния световен конкурс у нас е започнал още преди 2 месеца.

„Първоначално за домакин на конкурса беше обявена Южна Корея, но заради международната ситуация на няколко пъти датата и мястото бяха променяни, сега вече се знае, че България ще е окончателно домакин на конкурса и ми остават много малко детайли“, добави още Станислава. 

Камъни

Специално за ивента у нас ще долети миналогодишната носителка на титлата - Мисис Вселена Анна Сирадзе, за да предаде короната.

„Вълнувам се много, избрала съм вече роклята, с която ще се кача на сцената, на грузински дизайнер е и е украсена с 10 000 камъни „Сваровски“, каза пред екипа ни тя.