0

Д есислава Терзиева - кметицата на пловдивското село Марково, грабна статуетката Първа дама в категория обществена дейност и политика. Призът в раздел култура бе присъден на певицата Антония Рангелова.

Десислава Маркова е активен кмет на най-бързо развиващото се село у нас. Последните години село Марково е наричано пловдивския Бевърли Хилс. “Предпочитам да живея на село. Тук всичко се случва по-лесно, въздухът е чист, няма задръствания, а качеството на живот е много по-добро“, заяви г-жа Терзиева, Самата тя прекарва почти целия си живот в Пловдив, но преди няколко години се мести в Марково.

Според нея селото определено се превръща в категоричният избор за живеене на младите и успели хора с добри професии, които имат възможност да избягат от шумотевицата на големия град. Кметицата на Марково е горда с постигнатото до момента и продължава с труд и амбиция да работи за още по-добри резултати на населеното си място. Статуетката й бе връчена от зам- кмета на Панчарево, в лицето на Паолина Петракиева, която е й Мисис България.

Пейки

В категория Култура наградата бе присъдена на певицата Антония Рангелова, която я посвети на съпруга и дъщерите си, които са едни от Златните момичета по художествена гимнастика на България. Звездата от „Пирин Фолк“ поздрави всички присъстващи дами с хита си „Българка“. Наградата й бе връчена от Мисис Баба Дони Василева, която също е популярна с текстовете си написани за поп-фолка.

Мисис България Европа Гергана Станчева бе наградена за благотворителната си дейност - ямбоийката стана популярна с кампанията си за изграждане на пейки за кърмене у нас. До момента хубавицата изцяло със свой средства е изградила такива съоражения в Ямбол, предстои монтирането им в Пловдив има проект и за София.

Манита Вартан бе отличена в категория Мисис с Мисия за успешното развитие на социалните си каузи като носителка на титлата Мисис. За цялостен принос към каузите на организация Мисис България бе наградена Виктория Божилова.

Проект

Пластичният хирург д-р Симеон Личев поднесе статуетката на победителката в категория право - адвокат Галина Петрова. За най- добър мениджър сред дамите бе определена Габриела Георгиева. Александра Лавчева грабна статуетката за развитието на успешен бизнес проект. Лейди България Лилия Билалова си спечели награда за лидер.

Илияна Мирчева бе поздравена сърдечно за развитието на успешната си социална дейност подпомагайки редица благотворителни каузи. Въпреки младата си възраст, красавицата е основател на благотворителна фондация „Запази Доброто“, като чрез нея осигурява хуманитарни и материални помощи за деца в тежко социално положение. „Спортувайте и научете децата си на спорт, това е тайната на дългия живот“, каза при получаване на статуетката си – Симона Бойкова, която взе приза в категория спорт.

Хъс

Отличията бяха раздадени за четвърта година. Те събраха на едно място стилните, красивите и успешните жени на България, които умело ръководят бизнеса и професионалното си развитие, както и личния си живот. Наградите имат за цел да поощрят и насърчат постиженията на българките в различни сфери от бизнес, обществен и социален живот, политика, благотворителност, култура, спорт, лайфстайл и мода. Организаторите поздравиха победителките и им пожелаха с още много хъс да продължават да работят упорито, но все пак никога да не забравят, че преди всичко са жени.

Подариха им от трюфелите на Тръмп

Победителките в церемонията имаха възможност да опитат от лимитираната селекция трюфели и продукти на тази основа, произведени от българска фирма. Те с любопитство научиха, че от същите са били поръчани и за кетъринга на последното парти на Доналд и Мелания Тръмп. Родните глезотии летяли през океана, за да задоволят вкусовите претенции на популярната двойка.