0

Д евет милиона евро от активите на италианската икона Джина Лолобриджида, която почина на 26 януари миналата година, са изчезнали. Това показва инвентаризация, извършена от нотариуса Виторио Окорсио няколко месеца след смъртта на голямата кинозвезда. 

От наследството на Лолобриджида остават едва 800 000 евро, а след приспадане на данъците парите се стопяват до 500 000, пише “Il Messaggero”.

Води се спор за имението на дивата. По-специално не е известно къде са отишли ​​приходите от продажбата на трите римски имота на Виа ди Сан Себастианело на Пиаца ди Спаня, апартамент в Монтекарло, парите, изтеглени или прехвърлени в други сметки, и автомобили на стойност един милион и 500 хиляди евро, закупени от Андреа Пиацола. Той е единственият директор на компанията Vissi d'arte, която управлява активите на актрисата и в момента е съден, тъй като близките на покойната Джина го обвиняват, че се е възползвал от напредналата й възраст, за да облагодетелства себе си. 

Пиацола се издига от градинар на Лолобриджида до нейн личен асистент. Съществуват и версии, според който той дори е бил любовник на легендарната актриса. 

Това, което остава, са някои бижута, картини, мебели, статуи и вилата на Апиевия път, която в момента е иззета. Описът на всички активи започна през февруари от адвокати, нотариуси и експерти, въоръжени с камери.

Има статуетки херувими и капители, мозайки, Буди, холивудски рокли и порцеланови сервизи от немския Майсен. Да не говорим за килер, в който се пази напечатаният сценарий на неизлъчена филмова драма за и с Фидел Кастро, както и нюйоркски дневник, правен през 60-те години на миналия век, по времето на филмите с Хъмфри Богарт , Рок Хъдсън, Ърнест Боргнайн.