0

Н осител на титлата „Мистър Дядо“ беше избран за актьор в най-новия кримисериал „Дяволското гърло“.

71-годишният Николай Паскалев обитава Дома за стари хора във Велико Търново и през тази година бил избран за победител в конкурса „Мисис Баба и Мистър Дядо“ в дома, след като изпял песента на Клуб НЛО Sex bomb.

Дубъл

Само месец по-късно бил избран за ролята на продавач на щанд в „Дяволското гърло“. Ролята му била да помага на разследващи полицаи да открият и да заловят извършител на няколко убийства. Операторите направили шест дубъла с негово участие. Участието му очевидно е харесало на режисьора, тъй като след две седмици Мистър Дядо ще застане пред камерата отново.

Стоянка Мутафова

Това обаче не е първото участие на Николай Паскалев във филм. Като младеж бил избран за роли във филм, посветен на Апостола на свободата Васил Левски. Мъжът споделя, че заставането пред камерата за него било една изключително приятна емоция. Той споделя още, че въпреки годините си продължава да се чувства душевно млад. „Истината е, че за душата няма възраст. Затова и съветът ми към младите днес е да бързат и да се наслаждават на живота, да вземат и гребат с пълни шепи от него, да рискуват повече, но да не участват в конфликти. Животът около нас е прекрасен, просто се огледайте и ще видите хубавото в него“, споделя за „Телеграф“ Мистър Дядо.

Отново с усмивка той споделя, че вероятно актьорството му е било предопределено от съдбата, тъй като е роден на 2 февруари, когато е родена и великата Стоянка Мутафова. През живота си обаче не успял да стане актьор. В продължение на 21 години той работил като стругаро-фрезист, а след това и още толкова в областта на украсата на паркове и градинки във Велико Търново. Дошъл в Дома за стари хора заради неприятни събития, но сега приема като роднини всички, обитаващи този дом. За самите обитатели пък бай Николай е душата на компанията, човек, който може да накара всеки да се усмихва и да подобри и най-лошото настроение.