0

П иесата от Бродуей Annie Jr. оживява на българската сцена. Историята на малката Ани ще разтупти сърцата на хиляди зрители, а режисьор и продуцент е Димитър Гочев.

Идея

Гочев реализира съвместно проекта с актьора Ники Сотиров и председателя на асоциация за подкрепа на децата - Богдана Желявска. Музикален директор е Евгени Господинов. „Подготвяме един мащабен, красив и много разчустващ спектакъл, изпълнен изцяло от деца, които танцуват, пеят и играят професионално.
Оригиналният текст ще бъде деликатно преработен за българската публика, а песните ще се изпълняват на английски, без промени. Артистите ще се подготвят професионално с режисьор, хореограф и музикален педагог, за да достигнат нивото, представено на Бродуей. Публиката може да очаква затрогващ разказ на една необичайна история, изпълнена с надежда, любов и много вяра, която ще се превърне в любимия детски мюзикъл“, сподели пред „Телеграф“ Димитър Гочев и допълни: „На 19 декември децата ще имат коледен концерт в „Théatro отсам канала“ , мюзикъл през март догодина и дай Боже за Коледа 2023 да успеем да създадем и филм по него.

Чувство

Кастингите вече текат с пълна сила и няколко от децата, които ще вземат участие, са избрани. Засега от организацията не разкриват дали вече е избрана самата Ани, или все още умуват кое от всички талантливи малчугани, явили се на прослушване, да изберат. „Ани изглежда винаги идва точно когато имаме най-голяма нужда от нея.

Тя се появи за първи път в комиксите през 1924 г. (няколко кратки години преди Голямата депресия), сякаш знаеше, че страната ще има нужда от нейната уникална марка на вечен оптимизъм и дух, който никога не се отказва. След това тя направи своя дебют на Бродуей през 1977 г. в края на войната във Виетнам и скандала Уотъргейт, отново носейки своето послание, че колкото и лошо да изглежда, нещата могат и ще се подобрят. Наистина не мога да се сетя за по-добро време тя да направи своя дебют в България. Страната е по-разделена от всякога. Изглежда, че всеки път, когато включите телевизора или влезете в социалните медии, виждате - всичко е бой, караници и тормоз. Мисля, че всички можем да научим нещо или две от Ани. Всички можем да бъдем малко по-добри един към друг и можем да се осмелим да бъдем обнадеждени и оптимисти, защото не забравяйте, че слънцето ще изгрее утре. Наистина е само след ден“, категоричен е Димитър Гочев.