0

М ладата художничка Лили Сотирова облече себе си и актрисата Десислава Бакърджиева в своите платна. Това се случи по време на изложбата й „Видимост“ в галерия „Нирвата“ миналата седмица в София. 

Пъстрите рокли и на двете бяха по дизайн на самата художничка, която има бакалавърска степен по Моден дизайн в НБУ, а в нея актрисата дори представи някои от стиховете на Лили от втората й стихосбирка „Идентичност“. 

„Много благодаря на Деси Бакърджиева, че така красиво пресъздаде част от стиховете ми“, не скри вълнението си Сотирова. Тя вече има зад гърба си цели 16 самостоятелни изложби, а последната бе реализирана с подкрепата на Национален фонд "Култура". 

За разлика от есента, когато бе поверила тази задача изцяло на усета на друга актриса – Гергана Стоянова, сега Лили и сама се включи в четенето на стиховете си и призна, че е доста доволна от получилия се ефект.

С края на изложбата обаче не започва лятната почивка за талантливата художничка. 

„Предстои ми да завърша магистратура по Арт терапия към Националната художествена академия, а после да започна подготовка за следващото ми събитие, което ще е през ноември, сподели пред „Телеграф“ Сотирова. - Успях да отскоча преди това за кратко до морето, но истински си починах и се заредих с добри емоции по време на пленера „Босилеград в цвят“, на който бях поканена от организаторите – основателя на сдружение „Глас пресс“ Александър Димитров и поета и писател Румен Баросов, за което им благодаря“.

Лили споделя още, че се е обърнала към Арт терапията, след като е била разтърсена от една среща с деца в неравностойно положение, на които е помогнала с рисуване. „Тогава осъзнах колко незначими са нашите оплаквания в сравнение с ежедневието на тези хора и реших, че мога да бъда полезна по свой начин“, казва художничката.