0

Л юбимият български актьор Мариан Вълев отново влиза в ролята на режисьор и след успеха на първия си игрален филм „Лошо момиче“ стартира снимки на втората си лента.

Интерес предизвиква фактът, че това ще е първият български пълнометражен филм, заснет изцяло с мобилен телефон.

Клапа

Първа клапа удари в неделя, и то не къде да е, а в родния град на Вълев - Варна. Пристанището се оказа една от близо 100-те локации, на които ще се разиграват сцени от филма, който е с работно заглавие „Чалга“. Към момента Мариан не издава какъв е сюжетът, но обещава една изключителна история. „Искам да разкажем историята по най-истинския начин, за да достигне до сърцето на зрителя, и се моля на Господ да успеем да го постигнем“, сподели пред „Телеграф“ Вълев и допълни, че самата история на моменти е мрачна и емоционална, а на моменти смешна и абсурдна.

Избор

Относно избора да снима лентата с мобилен телефон Мариан е категоричен: „Вярвайки в качествата на Samsung Galaxy S22 Ultra, смятам, че ще постигнем желаните резултати. Филмът е много мащабен, историята е голяма като обем, имаме над 100 локации и над 200 сцени във филма. Мобилността и бързината, с които ние снимаме с телефона, не можем да постигнем с нормална камера. Надяваме се да покажем един нов път на младите кинематографи - как могат да разказват своите истории, без да са зависими от структури и лобита за финансиране. Опитваме се да ги преведем по един нов път. Този филм е независим“.

Оператор на продукцията е емблематичният Димитър Гочев. Двамата с Мариан се събират отново в тандем 10 години след края на хитовата кримка „Под прикритие‘, където работиха заедно. „Аз съм в нов жанр, това е едно предизвикателство, снимаме по нетрадиционен начин. Но доколкото видяхме от първия снимачен ден, мисля, че всичко ще бъде наред, дай Боже“, сподели от своя страна Гочев.