0

Д оведеният брат на легендарния певец Елвис Пресли вярва, че изпълнителят се е самоубил. Пресли почина през 1977 г. на 42 години, като официалната причина е сърдечен арест.

„Той е планирал да вземе лекарствата, които са го убили“, твърди Дейвид Стенли в „Жените на Елвис“, нов документален филм на Amazon Prime за Краля на рокендрола. „Любов, болка, срам – той просто не можеше да го понесе повече“, твърди 85-годишният Стенли.

В сериала, чиято премиера беше през май, Стенли твърди, че Пресли не издържал на напрежението, че предполагаемите му връзки с тийнейджърки ще бъдат разкрити в книга. Стенли, бивш член на "антуража" на Пресли, е бил в Грейсланд, когато изпълнителят починал от сърдечен арест в резултат на свръхдоза наркотици през август 1977 г.

„Неговите предпочитания към млади момичета, на възраст 15 или 16, ме накара да се поболея“, твърди доведеният брат в сериала, наричайки „чудо“, че певецът никога не е бил арестуван за педофилия „Той се размина с много неща, заради парите, богатството, славата, властта и харизмата, които притежаваше“, добавя още Стенли.