0

Н а 20 ноември на Камерна сцена в Народния театър е премиерата на новия моноспектакъл на Христо Мутафчиев - “Боже мой”, чийто текст е написан от Теа Денолюбова. Сценичният вариант, постановката и звуковата картина са на Стоян Радев. Художник е Елица Георгиева.

Постановки

„Текстът е писан специално за мен. Инспириран е от книгата „Жажда“. Разбира се, моите очаквания за новия сезон са за много успешни представления, пълни зали и добри премиери“, каза Мутафчиев пред „Телеграф“. В личен план през новия сезон за актьора предстои и още една премиера в Добрич - „Църква за вълци“, която е през октомври.

Новият театрален сезон в Народния театър „Иван Вазов“ пък започва на 4 септември с авторския движенчески спектакъл на Андреа Гаврилиу „Фиеста“, сцена „Музите“. През същата седмица, на 9 септември, зрителите ще могат да гледат и два от най-отличаваните през изминалия сезон спектакъла от репертоара на театъра – „Великденско вино“ от Константин Илиев, режисьор Явор Гърдев, на Камерна сцена, и „Неведение“ – авторски моноспектакъл на Албена Ставрева на сцена „Апостол Карамитев“.

Откриване

Първият спектакъл за сезона на Голяма сцена ще бъде премиерата на „Хага“ (19 и 20 септември) – политическа фантасмагория по действителен случай. Режисьор е Галин Стоев, а автор на пиесата е украинката Саша Денисова. През ноември Народният театър ще изненада публиката с още две премиерни заглавия: „Антихрист, гл.: VIII, X, XI“ по Емилиян Станев на режисьора Стилиян Петров, 1 и 2 ноември – спектакъл, част от платформата „Театър +. Театър. Текст. Контекст“ и „Коварство и любов“ oт Фридрих Шилер, режисьор Асен Шопов, на 11 ноември.