0

Р ок титанът Дон Еъри - клавирист на Deep Purple, Rainbow, Whitesnake, Black Sabbath, пристига в България за голямо шоу.

На 29 август в пловдивския летен театър „Бунарджика“ той ще представи своя проект Allstars Night, в който се включват едни от най-легендарните рок музиканти.

Артисти

Концертът концентрира енергията на култови парчета на Deep Purple, Rainbow, Whitesnake, Гари Мур и още легендарни рок групи и изпълнители, с които е свързана шеметната му музикална кариера. На концерта на 29 август в Летния театър на Пловдив му партнират вокалистът на „Назарет“ Карл Сентънс и басистът Крис Чайлдс (Thunder, Paul Young). В супергрупата участват още Кайтнер Зи Дока - китара, и Бернхард Велц на ударните - и двамата, реализирали многобройни проекти с Джон Лорд, Иън Пийс и Брус Дикинсън.

Вокал

Дон Еъри е записал името си в рок историята като участник в култови албуми на плеада рок легенди. От 2002 г. сменя Джон Лорд в Deep Purple, като от 2006 и до момента е пълноправен член на легендарната група. Отговорността за вокалните партии в Allstars Night е отредена на настоящия Карл Сентънс, който замени легендарния Дан Маккафърти. Родната публика, а и в частност пловдивчани, вече познават Сентънс от концерта на „Назарет“ отпреди няколко години на Античния театър и от участието му в супергрупата на д-р Милен Врабевски Intelligent Music Project през 2021 г., където си партнира с Рони Ромеро. Организатор на рок събитието е Star Productions.