0

П ейте в светлата родина, септемврийчета безчет... Ех, че кеф беше това красиво старание, този строй, тази опъната линия и ведри лица. А днес - шарени редове от претенциозни, непремерени проявления на кич, парадиране с неясни мотиви - изобщо - много шум за нищо.

Ако се върна към пионерчетата и тяхната нагласа към живота, смятам че в това имаше много повече смисъл, отколкото във воднистите очаквания на новото поколение подрастващи. За тях няма национален празник, няма училищен празник, няма празник изобщо, ако не е ТикТок. Там, изкривени от състезание и себедогонване, те губят реалната представа къде и за какво живеят. Лайковете са техните спечелени спортни състезания, но тези лайкове не правят мускули нито по тялото нито каляват мозъка. Ако питате мен - размекват го, разсейват го, девалвират неговото предназначение. В добавка с новите енергийни напитки, чиста проба дрога, лоша проба дрога, според социалния и финансов статут на обекта.

Казарма няма, за да сплоти поколението, да го дисциплинира, да ограничи женствените проявления при неориентираните подрастващи от мъжки пол. Половете се размиват и по тази причина - когато се даде превес на едното намерение, когато се удовлетвори едното, единствено желание. Желание на модна основа, което не издържа дълго и не репликира адекватно на действителността.

Личната изгода от половите избори често не е нито в полза на обществото, нито на самия индивид. Защото живеем като един общ организъм, който се нуждае от всичко по малко, но най-вече от полова категоричност от равни части мъжко и женско, но от мъжко и женско в чистия им смисъл. Нищо сурогатно не бива да идва, преди да са изчерпани естествените наличности. Затова, нека ми бъде простено, но и да бъда правилно разбран, предпочитам бодрия строй на пионерчетата, дето имаха плам в погледа и дързост, която мога да отлича от наглостта в погледите на днешните парадиращи. Парадиращи за какво ли не, не само за налагане на половите си претенции.

Често в гръб, че и във фас не мога да различа пола. Леле, какво красиво женствено момче, мисля си, а то-плоско мъжкаранско момиче без грим, без черти, без характер.

Събудете се, хора, взрете се в потребностите на времето и станете едни от тях. Това всъщност, вече е наложително.

*Коментарът е написан специално за "Телеграф"!