0

С ветовноизвестният американски актьор Джон Малкович пристигна с три куфара в България, разкриха пред „Телеграф“ негови фенове, които го чакаха на летище София.
Звездата от „Под прицел“ и „Клетниците“ кацна на ВИП терминала заедно с колежката си Ингеборга Дапкунайте, с която заедно ще се изявят в Народния театър „Иван Вазов“.

Спомен

По тяхно изрично желание организаторите не бяха поканили медии за посрещането. След час и половина полет сценичната двойка долетя от Атина, където са гастролирали със същия спектакъл. Почитателите на Малкович са си носили негови портрети за автографи, но актьорът категорично отказал да им ги разпише, като уточнил, че не го прави дори за колекционери. От Ингеборга Дапкунайте пък са поискали да си направят обща снимка за спомен, но тя също е отклонила поканата им. „Поне не възразиха да запечатаме пристигането им“, казаха киноманите. 

Шапка

Джон Малкович е излязъл на ВИП-а добре екипиран – с плетена вълнена шапка на главата и топло палто, под което се вижда дебелият суитшърт, закопчан високо до брадичката. Ингеборга явно по-добре понася ниските температури, тъй като е разкопчала якето си, облечено върху сиво пуловерче. Косата й е небрежно вързана на врата, а погледът й е скрит зад слънчеви очила. Продуцентът от „Супернова“ Явор Попов се оказа в същия полет със звездите от киното и театралната сцена. Той пусна в социалните мрежи снимка как Малкович съблича палтото си, за да се настани на мястото си в самолета. 

Памук

Единствено на 16, 17 и 18 февруари българската публика ще има невероятната възможност да гледа холивудския актьор и неговата сценична партньорка на живо в спектакъла „В самотата на памуковите полета“ от Бернар-Мари Колтес на режисьора Тимофей Кулябин, който през декември постави „Нора“ в Народния театър.

Интересът на хората към гостуването на Малкович в последните няколко месеца е забележителен. И за двамата това не е първо гостуване у нас. През 2012 г. излезе сниманият в България „Търговски мерки“, в който литовската актриса си партнира с Мария Игнатова, Атанас Сребрев и Любомир Йончев. Петилетка по-късно и Джон Малкович пристигна на снимки у нас за „Върхът на куршума“, където играят още Антонио Бандерас, Ейдриън Броуди, а главният герой е куче, наречено Де Ниро.