0

О бичаните родни актьори Дарин Ангелов, Христо Петков, Боряна Братоева, Николаос Цитиридис и Петър Антонов ще разказват за любов на перничани тази събота, 9 септември, от 20:00 ч. Те ще вземат участие в театрално- музикалния спектакъл „За любовта“, който е част от тазгодишния фестивал „Арт Будилник“.

Изпълнение

Спектакълът е създаден по драматургични текстове на Яна Борисова, която е един от най-известните и успешни драматурзи в Европа. „За любовта…“ е диалог между музиката и думите, между писателката и героите й. На сцената ще се преплетат текстовете на Яна Борисова в изпълнение на известни актьори и музиката на Милен Кукошаров. Перничани ще имат възможността да се насладят на една нежна, смешна и покъртителна изповед на няколко души, които ежедневно се борят за правото си на любов и с ужаса от самотата.

Шоу

Ден по-рано - на 8 септември, отново в Лятно кино за първи път ще бъде представен и спектакълът „НЛО Завинаги“. На сцената ще се качат Антон Радичев, Георги Мамалев и Катето Евро. Те ще се потопят в спомените за отминалото време и ще си припомнят най- емблематичните си песни, станали хитове за няколко поколения. Всичките актьори ще се изповядат пред тв водещия Драгомир Драганов, който ще ги разходи назад във времето и ще се опита да разбере кои са били щастливите и тъжните им моменти. Целият разговор, който ще протече под формата на вечерно токшоу, обещава много смях, емоции и песни и е под името „НЛО Завинаги“. Зад най- успешните песни на НЛО стои композиторът Стефан Димитров, който също ще бъде специален гост в шоуто. Спектакълът е с обявен начален час 20:00, а от 18:30 Драго Драганов ще открие своя изложба в Минната дирекция-Перник с колекционерски циркови афиши. Тя е по повод 40 години от запалването на Държавния цирк.

Кино

Неделя е запазена за кино и по- специално за последния филм на Яна Маринова „Игра на доверие“. Самата Яна ще пристигне в кино Cineland, Mall Перник, в 20:00 ч. И лично ще постави началото на прожекцията, като всеки, който пожелае, ще може да си поговори с нея лично. С този филм фестивалът казва „Не на насилието!“

За най-малките пък ще има детски творчески ателиета за кукли с „Арт ленд“ и куклен тетаър „Гонг, малката лисица“ от 17:00 в парк Перник. Всички събития са с вход свободен.