0

С писание Playboy се завръща в Украйна, а на корицата на броя, който е първият отпечатан от началото на войната, ще бъде бивш модел, съпруга на депутат, оцеляла след нападение.

Ирина Белоцерковец, манекенка и телевизионна водеща, беше ранена при бомбен атентат малко след началото на руската инвазия. Тя е на корицата по бикини, но метални бикини, с превръзка на едното око, което е загубила окото си вследствие руската атака.

Не е ясно дали Белоцерковец наистина е била целта на бомбардировките, тъй като тя е съпруга на близък сътрудник на кмета на Киев Виталий Кличко или е попаднала в кръстосания огън на хаотичните първи дни на войната, но сега е един от символите на украинската съпротива.

След нападението Ирина е прехвърлена в Берлин, където се подлага на множество пластични операции. В интервю за списанието тя разказва за момента, когато за първи път се е погледнала в огледалото след операцията.

„Без око, тръбички, излизащи навсякъде, обръсната коса. И след това шевове, белези, рани: бях чудовището на Франкенщайн“, обяснява Ирина Белоцерковец.

Сега моделката работи в сдружение на художници и музиканти, които организират събития за повдигане на духа на войниците на фронтовата линия.