0

Е дин от великите скулптори на нашето съвремие – Павел Койчев, разкри някои от тайните на творчеството си пред Марта Вачкова и Владо Пенев.

Двамата актьори бяха гости в българското ателие на скулптора и той лично им направи разходка из творчеството си, научи „Телеграф“.

Метал

Мартина Вачкова си направи и снимка за спомен с една от скулптурите, които Павел Койчев готви за новата си изложба. „Материята е метал, но изглежда като кожена“, поясни звездата пред „Телеграф“. Тя каза още за скулптора: „Павел Койчев е велик човек, той е свят човек! Само като помисля за него, и благост се разлива в душата ми. Спомням си за баща ми, за Радичков... за тези големи хора, които познавам и с които съм раснала. Пазя към него много голяма обич, мисля, че е взаимна. Имаме хубав контакт с него. И сега особено, след като Владо Пенев играе във „Великденско вино“ и там сценографията е с инсталации на Павел Койчев“.

Пари

Мартина Вачкова поясни още: „Все се разбирахме да отидем до ателието му в Горна баня и да го видим. И както се прибрахме от морето, на мига отидохме. Чудно си прекарахме. Той ни показа новите си неща. На 2 октомври открива страхотна изложба. Показа ни и стари неща“.

Запитана дали би си купила нещо от Павел Койчев, Вачкова уточни, че вече събира пари за това. „О, той е много скъп автор, да е жив и здрав! Казах си, че първите пари, които спечеля, ще ги дам да си купя нещо от него“.

„Един следобед с Павел Койчев! Извънземно преживяване!“, обобщи от всичко Владо Пенев.