0

Б ившият световен шампион в тежка категория в бокса Тайсън Фюри, един от най-популярните спортни герои на Великобритания в момента, бе повален по очи на тротоара от няколко чашки алкохол, съобщават медиите на Острова.

Циганския крал, страховит исполин с 2,06 м височина и тегло към 130 кг, бе заснет как лази по очи на тротоара пред бар с показателното име Nowhere („Никъде“) в Моркамб, и дори си удари главата в стълб.

Барът е прочут с евтината пиячка – до 23 ч. може да се поръчат напитки само за 2,5 паунда.

Той бе изведен учтиво и едва ли не нежно от охраната на заведението, поддържан да не се просне, докато се клатеше и заплашваше да се просне по език на пода. В. "Сън" нарече двамата, които го изведоха навън, "най-смелите пазванти в Британия".

Циганския крал се почнал отрано с няколко напитки в друг пъб в Моркамб - Strawberry Gardens, където се снимал и си бъбрил кефски с фенове. В "Сън" е цитиран диджей Скот Ширинг, който разказа как Тайсън Фюри с удоволствие се снимал с десетки фенове и дори дал 20 паунда на момиче, което имало снимка с него.

Източник, близък да обкръжението на бившия световен шампион във версия WBC, сподели, че Тайсън не е близвал алкохол от близо година в подготовката си за мача с (вече) абсолютния шампион в тежката категория Олександър Усик. Първият им мач в Рияд, Саудитска Арабия, трябваше да бъде отложен и преместен за средата на май заради контузия на Фюри, получена на тренировка.

Фюри, чието богатство се оценява на около 400 милиона евро, загуби титлата си от украинеца Олександър Усик миналия месец, двамата имат насрочен реванш за декември тази година.