0

Х оливуд намери начин да реши проблема си с всички починали актьори, които не биха могли да пресъздадат ролите си в нови филми.

Продуцентските компании възнамеряват да използват изкуствен интелект, за да създадат образи и гласове но първо ще се нуждаят от разрешение на роднини, за да използват починалите актьори.

Първият артист, който ще бъде „съживен“ чрез изкуствен интелект, е легендата от Междузвездни войни Джеймс Ърл Джоунс , който озвучава Дарт Вейдър. Още приживе Джоунс е дал съгласието си компанията „Дисни“ да използва гласа му в научнофантастичния франчайз.

Но той не е единствената знаменита филмова звезда, чиято кариера ще я надживее. Джеймс Дийн , Оливър Рийд, Кари Фишър и Кристофър Рийв са част от звездите, които ще бъдат пресъздадени с помощта на компютърно генерирани изображения.

Възкресяването на мъртвите обаче предизвика противоречия. Миналата седмица беше разкрито, че филмовият продуцент Кевин Франсис, приятел на Питър Кушинг, съди Disney за използване на цифрово подобие на покойния актьор в предисторията на Междузвездни войни Rogue One, както се твърди, без разрешението на звездата.