0

П ринц Хари беше в добро настроение и се усмихваше щедро, когато пристигна в Уестминстърското абатство преди церемонията по коронацията. 38-годишният херцог на Съсекс вървеше без брат си Уилям, но беше придружен от съпруга на принцеса Беатрис - Едо Мапели Моци.

.

 .

След това той зае мястото си на третия ред кралски особи до съпруга на принцеса Юджини, Джак Бруксбанк. Пред Хари беше седнала леля му Ан, а пред нея брат ѝ Едуард и съпругата му Софи.

На първия ред бяха Уилям и Кейт, херцози на Кеймбридж и Корнуол, техните деца Шарлот и Луис. Джордж беше избран да държи пелерината на дядо си. Деветгодишното дете пътува отделно от семейството си до абатството.

.

 .

Принц Джордж - който един ден ще бъде крал, носеше традиционното облекло на Пажа на честта - алено палто с дължина до коляното и златни гарнитури върху бяла сатенена жилетка. 

Принц Хари, облечен в тъмен костюм и медали, беше без съпругата си Меган, и децата им Арчи, който днес навършва четири години, и Лилибет, която е почти на две. Херцогът кацна в Обединеното кралство в петък и се очаква да си тръгне за Калифорния само два часа след службата.

.

 .

Но най-хубавата гледка беше Кейт Мидилтън - сияйна в ослепителна рокля на "Alexander McQueen" в цвят слонова кост. Природната ѝ красота и достолепното излъчване, накараха някои да възкликнат: "Ето това се казва кралица!". 

.

 .

По роклята ѝ имаше бродерия от сребърни кюлчета и конци с мотиви от роза, бодил, нарцис и трилистник, които представляваха всяка от четирите нации.

Кейт направи жест към покойната си свекърва, принцеса Даян носейки нейни перли и диамантени обеци.

.

 .

Тя също отдаде почит на покойната кралица Елизабет Втора, като носеше огърлицата, която е подарък от крал Джордж VI за дъщеря му, тогава принцеса Елизабет.