0

Ч ервен летящ фенер за малко да стане причина за пожар на къмпинг „Градина“. Случката се разиграла преди няколко дни, където каравана стопанисва и певецът Дичо.

Бор

Докато той и семейството му спели, червен летящ фенер кацнал в близост до караваната им и бавно тлеел, докато не изгаснал. Сценарият обаче можело да бъде много по-лош при други обстоятелства и да се предизвика сериозен пожар. Звездата недоумява как може хората да са толкова безотговорни. Според него единственото нещо, което ги е спасило донякъде, е, че не е имало много вятър. Така фенерът попаднал на съседен бор на около 5 метра от караваната му и се оплел в клоните му. „Трябва да се пазим от хората, да постъпваме отговорно, за да не повторим историята с пожарите в Гърция“, каза специално за „Телеграф“ музикантът. Според него пускането на горящи фенери свободно във въздуха не е особено отговорна постъпка.

Факла

В социалните мрежи Дичо също призова хората да внимават, тъй като с подобни действия застрашават живота и здравето на всички около тях. „Моля ви недейте, ще изгорим като факли“, написа той. Дичо припомни, че подобни действия не са рядкост по морето у нас. Преди време, когато стопанисвал ресторант край Синеморец, едвам предотвратил подобен инцидент.