0

76-годишният Арнолд Шварценегер разкри във видео съобщение, че имал нужда от сърдечна операция преди снимките на „Терминатор 6“. По време на хирургичната интервенция се случил непредвиден инцидент. 

„Бях много притеснен. Когато се събудих, лекарите внезапно се появиха пред мен и казаха: „Много съжаляваме, но всичко не мина, както планирахме“, каза актьорът. Той отбеляза, че по време на операцията лекарите са пробили стената на сърцето и се е наложило да предприемат спешни мерки, за да спасят живота му.

„Това беше бедствие и аз бях в центъра му“, каза той.

Актьорът сподели, че се нуждаел от дълъг период на възстановяване след това. Той ходел много: лекарите го посъветвали да тренира дробовете си, за да не получи пневмония: това можело да доведе до смърт.

Освен това Арнолд Шварценегер трябвало да се върне към заснемането на продукция възможно най-скоро.

"Исках наистина да започна да тренирам, да изляза от болницата възможно най-скоро. Трябваше да съм във форма, трябваше да се движа, да тичам, да вдигам предмети, да играя в екшън сцени", каза той.

Шварценегер подкрепя приятеля си Брус Уилис, с когото често се снимаха заедно. Миналата година стана известно, че Уилис е диагностициран с афазия, а през февруари тази година семейството му съобщи, че той е диагностициран с фронтотемпорална деменция.

"Разбирам, че той трябваше да прекрати филмовата си кариера по здравословни причини. Но както знаете, ние никога не се пенсионираме. Екшън героите се рестартират", каза той.