0

В нучката на Чарли Чаплин – Кийра, облече златна българска рокля и я показа на света.

С нея тя грейна в едно от най-престижните списания за стил на живот и мода.

Кан

Фотосесията е заснета в престижния „Карлтън хотел“ по време на филмовия фестивал в Кан, обяснява дизайнерката на роклята Десислава Тошева. Там на Лазурния бряг други 12 знаменитости също били с нейни тоалети по време на киносъбитието, като това е безспорно постижение за български дизайнер.

Кийра минава през шоурума за висша мода в Кан и забелязва българската рокля с наименованието Sienna Gold - „Сиенско златно“. Пред „Телеграф“ дизайнерката сподели: „Чаплин е красива и харизматична жена. Държа се земно и достъпно. Беше силно впечатлена от роклята, а това за мен бе голяма чест. Говорихме си за кино и мода”.

С тази златна рокля внучката на най-голямата кинолегенда се снима за сп. InStyle, където разказва за личния си живот и бремето да носиш името на Чаплин. В същия брой на списанието и изгряващата немска актриса Лили Круг носи рокля на Десислава.

Преди време пак в това издание Мей Мъск, майката на милиардера Илон, също носеше български тоалет на корицата на изданието и вътре.

О'Нийл

Кийра Чаплин е горда с фамилията си, тя прави награди на името на дядо си, с които помага на творци от Азия да се изразяват. Сред носителите на тези призове е и самият режисьор Джан Имоу („Герой“, „Проклятието на златното цвете“, „Летящи кинжали“, „Великата стена“). А Кийра освен внучка на Чаплин е правнучка и на американския драматург Юджийн О'Нийл (пиесите „Злато“, „Любов под брястовете“, „Луна за несретници“, „Дългият път на деня към нощта“ и др.).

Що се отнася до Десислава Тошева, то тя явно прави удар след удар на модния подиум и тоалетите й стават любими на звездите в Холивуд и на европейските аристократи.

Дизайнерката Десислава Тошева с пореден световен удар.

 Дизайнерката Десислава Тошева с пореден световен удар.
КАВИЪР/ИНСТАЙЛ