0

Е дин от любимите български актьори - големият Мариус Куркински, ще отпразнува 50-ото юбилейно представление на моноспектакъла „Нашенец“ в зала 1 на НДК на 17 ноември от 20:00 ч. Билетите са в продажба и са на стойност от 50 до 100 лв. Те могат да бъдат закупени онлайн и на касите на НДК.

История

През ноември миналата година актьорът отбеляза 30 години на театралната сцена, припомнят организаторите. „Всяка среща с публиката е специална за мен и е чакана. В моноспектакъла съм включил някои от най-силните разкази на Чудомир, комедийни, депресивни. Доста са. Това ми е мечта още от дете“, споделя Мариус. 

С юбилейното издание на „Нашенец“ Куркински ще напълни зала 1 за 3-ти път в рамките на година. 

Излияние

В своето излияние „13 причини до „Нашенец!“, Мариус споделя още: „Всичко започна, като си мислех, че съм Дон Жуан („Дон Жуан“ - 1993). Скоро след това с много трепет изпълних песента на всички песни („Песен на песните“ - 1993)! Срещнах тайнствена дама, която ми помогна да стъпя на голямата сцена и да се запозная с многобройните зрители („Дамата с кученцето“ - 1996). И до днес не разбирам как съм събрал смелостта да пристъпя към Новия завет („Евангелие по Матея“ - 1997). Това ми помогна да намеря човека в себе си („Самият човек“ - 1999)! Сънувах, че съм се събудил („Сънят“ - 2001). Събудих се и претърпях сътресение („Сътресение“ - 2006)! От него научих много както за моите предци, така и за съвременната българска публика („Български разкази“ – 2010). По-късно проумях, че неусетно съм се превърнал в смешен човек, който отново сънува („Сънят на смешния човек“ – 2014). Окончателно достигнах до истината! Аз съм просто артист, заключен в театъра след края на поредното представление, и не мога да изляза в реалността („Юбилей“ – 2015). Тогава на сцената кацна черното пиле и отново ме понесе на крилете на театъра („Черното пиле“ – 2016)! Играх, играх, играх и стигнах до („Мариус 50“ – 2019). Ще потърся причините в „Нашенец“! Ден след спектакъла в НДК Мариус ще изиграе „Нашенец“ и във Варна.