0

Р оби Уилямс разкри за първи път причините за раздялата му с едно от момичетата от Spice Girls Гери Халиуел преди 23 години. В документалната поредица "Роби Уилямс", която ще излезе на 8 ноември по Netflix, е пресъздадена неговата 25-годишна солова кариера. В документалния филм Уилямс си спомня своето минало и разсъждава върху личния си живот, описвайки връзката си с Халиуел като "магическа".

По точно това време Spice Girls доминираха в музикалния свят, задвижвани от техния хит Wannabe, който ги превърна във феномен за не само за техните фенове. От друга страна мъжката банда Take That, включително Роби Уилямс, бяха изключително успешни на музикалния пазар.

През 1996 г. Уилямс напуска Take That, за да преследва солова кариера, и чрез своята музика, спорове и сценични изяви той постига значителен успех като индивидуален изпълнител, надминавайки постиженията му с групата.

В същия документален филм Роби Уилямс признава, че е бил изключително щастлив с Гери, но също така разкрива причината, поради която е избрал да прекрати връзката си. След три месеца заедно той решил да се разделят, най-вече заради притеснителните слухове около половинката му, които го разтревожили дълбоко и белязали началото на края.

Първоначално двойката се е запознала на срещи на „Анонимни алкохолици“, когато и двамата са имали проблеми с психичното здраве и чашката. В допълнение към борбите си с алкохола и двамата са изправени пред предизвикателства, свързани с храната, като Халиуел се бори с булимия, докато Уилямс се бори с анорексия.

По време на лятна ваканция в Южна Франция през 2000 г. певецът взема трудното решение да сложи край на връзката им. В документалния филм той си спомня времето им заедно като приятно и го описва като малка група, споделяща магически момент на магическо място, въпреки че сега се съмнява в автентичността на тези чувства по това време.