0

Г ал Сасон чака влака в Казанлък на път за Дубай, научи „Телеграф“. Астрологът на звездите и влиятелните политици на Запада се възхити от прелестите на Казанлък и Долината на тракийските царе, като остана зашеметен от полето с макове около гарата в Казанлък.

Роза

От 2006 г. Гал все иска да посети Розовата долина, но така и не успява покрай ангажиментите си. Сега обаче намерил време, точно при най-силния цъфтеж на розите, казаха за „Телеграф“ неговите издатели от „Кибеа“. Сасон се готви за Дубай, където ще има от 24 май натоварена програма по представяне на книгите си и водене на семинари. И на път за емирствата остава няколко дни у нас, добър повод да разгледа красоти и исторически забележителности около Казанлък. Гал е особено привързан към розата, един сорт е кръстен на негов предтеча и той намира синхронности във всичко това. В Казанлък и околностите се прехласнал от Царицата на цветята и невероятния аромат.

Гара

А на самата гара в Казанлък го изненадало обширното поле с цъфнали макове. „Честито пълнолуние в Стрелец! Пътуване, мъдрост, философия и истина. В очакване на влака обратно за София и на път за Дубай. Вечните макови поля (б.р. - препратка към песента на „Бийтълс“ Strawberry Fields Forever - „Вечните ягодови поля“). Papaver somniferum (б.р. - латинското название на опиумния мак). Тяхната красота ви прави възвишени, независимо от опияняващия им потенциал“, написа Сасон.

Самото пълнолуние в Стрелец започна в 16:53 ч. на 23 май по софийско време. Сега Гал Сасон проведе три семинара у нас, а през юни се завръща за нова поредица в София, Пловдив и Варна. Благодари и на Петър Вълчев, направил му снимките с маковете на гарата.

Гал смята, че до 29 май се намираме в гръмотевични астрологични дни. Северният възел е в съвпад с Марс и това разкрива кармата на войната и агресията, смяна на лидери. Венера (връзки и финанси) е в съвпад с Уран и това е разрушително очакване. Но Слънцето е в съвпад с Юпитер и това е време за възможности.